Daniel Zamfir îi răspunde premierului Orban în disputa pe șefia ASF: L-a deranjat că mă susține mediul privat. La ASF e un butoi cu pulbere

Senatorul Daniel Zamfir, care a anunțat că este susținut de PSD pentru poziția de președinte al Asutorității de Supraveghere Financiară (ASF), îi răspunde premierului Ludovic Orban, care a afirmat recent că nominalizarea lui Zamfir pentru ASF ar fi "o adevărată sfidare din partea PSD". Zamfir, care a devenit foarte cunoscut publicului ca promotor al unui pachet de legi împotriva băncilor, spune că la ASF este un butoi cu pulbere, mai ales în zona de asigurări și îi amintește premierului că este susținut deschis de opt organizații din mediul privat și din zona protecției consumatorilor.
Economica.net - lun, 25 mai 2020, 07:45
Daniel Zamfir îi răspunde premierului Orban în disputa pe șefia ASF: L-a deranjat că mă susține mediul privat. La ASF e un butoi cu pulbere

ECONOMICA.NET a fost prima publicație care a scris despre intențiile lui Zamfir de a conduce ASF. De atunci, implicarea sa în acest sens a crescut și a culminat cu o scrisoare emisă de opt organizații reprezentative din domeniul transporturilor, unităților de reparație auto, protecția consumatorului și brokerajului în asigurări.  


Postul de președinte al ASF a rămas vacant după ce Leonardo Badea a plecat pe poziția de viceguvernator BNR. Leonardo Badea a vebnit la ASF susținut tot de PSD. Pe de altă parte, prim vicepreședintele, care are astăzi atribuții de președinte, a venit pe filiera ALDE.

Puteți citi AICI mesajul transmis de ce cele opt organizații care îl susțin pe Zamfir


Ulterior, premierul Ludovic Orban a afirmat că PNL, partidul pe care îl conduce, nu are încă un candidat pentru șefia ASF, dar că nominalizarea lui Daniel Zamfir ar fi „o adevărată sfidare din partea PSD”. Premierul transmite că PNL va intra la negocieri pentru șefia ASF. Daniel Zamfir i-a răspuns premierului încercând să arate că știe bine situația din piețele suptravegheate de ASF și amintind de conflictul din zona asigurărilor.

„Cred că pe domnul Orban l-a supărat foarte tare nu că mă susţine PSD, ci că opt structuri din rândul patronatelor, al asociaţiilor de protecţie a consumatorilor, al transportatorilor, al proprietarilor de service-uri mă susţin. Asta este durerea lui cea mare. Şi planul lui de a negocia cu cineva din PSD ca să nu mă susţină cred că e sortit eşecului. Nu am niciun motiv să cred că atât preşedintele Ciolacu cât şi ceilalţi colegi din Partidul Social Democrat nu mă vor susţine, cu atât mai mult cu atât mai mult cât chiar propunerea de a candida la această funcţie a venit chiar de la un membru foarte important al partidului…Situaţia în domeniul asigurărilor e una groaznică. Acolo e un butoi cu pulbere. Există un lanţ de complicităţi, un mecanism extrem de nociv care face ca noi toţi cei care suntem consumatori şi suntem obligaţi să plătim RCA să fim, până la urmă, afectaţi de lucrul acesta. La adresa cui să fie sfidarea de care vorbeşte Ludovic Orban? La adresa oamenilor pe care vreau să îi apăr de abuzuri? Dacă ajung la ASF, vreau să fac exact acelaşi lucru: să apăr milioanele de oameni care plătesc asigurări şi care sunt victime ale abuzurilor.”, a spus Daniel Zamfir, pentru DC News.

ECONOMICA.NET a relatat cu mai multe ocazii despre conflictul dintre o parte a transportatorilor și service-uri, pe de o parte, și firmele de asigurări, pe de altă parte. Printre susținătorii lui Zamfir se numără și organizațiile cele mai vocale în acest conflict.

AICI detalii despre conflictul dintre transportatori și asigurători precum și despre încercările de modificare a legii RCA.


Amintim că în lupta pentru șefia ASF s-a vorbit despre mai multe nume, inclusiv din zona PSD, însă Daniel Zamfir este singurul care a făcute declarații despre aceste intenții, declanșând chiar atacuri la adresa actualei conduceri a instituției. Din partea PSD s-a vorbit și despre fostul ministru al finanțelor, Ionut Mișa, care nu ar dori însă neapărat poziția de șef ASF. În discuții mai sunt și Nicu Marcu, vicepreședinte al Curții de Conturi (care ar beneficia de susținerea PNL, ALDE  și posibil a unei părți din PSD) sau Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, președintele Pro România, partid apropiat în ultima vreme de PSD. 

 

Te-ar mai putea interesa și
Uniunea Europeană a blocat exportul a 250.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca din Italia spre Australia
Uniunea Europeană a blocat exportul a 250.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca din Italia spre Australia
Uniunea Europeană s-a folosit pentru prima dată de interdicţia de export de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru a opri transferul din Italia spre Australia a 250.000 de doze de ser de la...
Aproape un miliard de tone de alimente au fost risipite în 2019 – Raport ONU
Aproape un miliard de tone de alimente au fost risipite în 2019 – Raport ONU
O cantitate estimată la 931 milioane de tone de alimente sau 17% din totalul alimentelor puse la dispoziţia consumatorilor ...
Bucureştenii se implică în digitalizarea Capitalei
Bucureştenii se implică în digitalizarea Capitalei
Un număr din ce în ce mai mare de bucureșteni folosesc AmParcat, cea mai rapidă, civilizată și ușoară metodă ...
Ministerul Finanțelor a împrumutat 461,2 milioane de lei de la băncile comerciale
Ministerul Finanțelor a împrumutat 461,2 milioane de lei de la băncile comerciale
Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 461,2 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de ...