Danone a avut în trimestrul doi vânzări în urcare cu 6,7%, la 5,7 mld. euro, peste estimările pieţe

Grupul francez Danone, cel mai mare producător de iaurturi la nivel mondial, a avut venituri totale de 5,72 miliarde euro în trimestrul al doilea, în urcare cu 6,7%, depăşind estimările analiştilor datorită vânzărilor solide de produse pentru bebeluşi şi lactate.
Economica.net - lun, 29 iul. 2013, 09:34
Danone a avut în trimestrul doi vânzări în urcare cu 6,7%, la 5,7 mld. euro, peste estimările pieţe

În condiţii comparabile, veniturile au avansat cu 6,5% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, potrivit unui comunicat transmis luni de Danone.

Media estimărilor analiştilor indica o creştere de 5,7%, potrivit Bloomberg.

Volumul vânzărilor Danone a avansat cu 4,1%, cea mai solidă creştere din ultimii doi ani, notează compania.

Vânzările de produse pentru bebeluşi în China au depăşit estimările, cererea pentru lapte praf de import urcând în urma unor scandaluri privind siguranţa alimentaţiei pe plan local.

Acţiunile Danone au urcat luni la Paris cu până la 3,6%, înregistrând o creştere de 19% de la începutul acestui an. Valoarea de piaţă a companiei se ridică la 37,8 miliarde euro.

Vânzările diviziei de lactate a Danone au urcat cu 2,6% în bază organică, creştere generată în principal de piaţa americană şi cea rusă, pe fondul condiţiilor economice dificile din Europa.

În prima jumătate a anului, vânzările Danone au crescut cu 6%, la 11 miliarde euro, însă marja de profit operaţional a coborât uşor, la 13,3%, din cauza ajustării preţurilor la produse lactate în Europa.

Profitul net a urcat în primul semestru de la 945 milioane euro la 1,04 miliarde euro.

Grupul Danone este prezent şi în România, unde a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 506 milioane lei, similară nivelului din 2011.

Danone România produce zilnic peste 1,5 milioane de produse lactate proaspete în fabrica sa din Bucureşti, atât pentru piaţa românească, cât şi pentru export. Compania colectează, în medie, zilnic, peste 200 de tone de lapte proaspăt de la fermele din România.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...