Darius Vâlcov, noul ministru al Bugetului

Premierul Victor Ponta a confirmat marți pentru Agerpres că a transmis președintelui Traian Băsescu propunerea de numire a lui Darius Vâlcov în funcția de ministru delegat pentru Buget.
Economica.net - mar, 19 aug. 2014, 08:26
Darius Vâlcov, noul ministru al Bugetului

Premierul Victor Ponta  a transmis președintelui Traian Băsescu propunerea de numire a lui Darius Vâlcov în funcția de ministru delegat pentru Buget.

Vâlcov este preşedinte al Comisiei pentru administraţie publică şi organizarea teritoriului din Senat şi este senator PSD de Olt. A fost primat al municipiului Slatina.

În 2012 Darius Vâlcov și-a anunțat demisia din Partidul Democrat Liberal, fiind eliberat în data de 28 martie 2012 din funcția de Primar al Municipiului Slatina printr-un Ordin al Prefectului. Apoi a fost reales de către slătineni în funcția de primar cu un procent de peste 80%.

În perioada 2000-2004, Vâlcov a fost director general la Banca Populară Română pentru Dezvoltare, sucursala Slatina, iar ulterior, în 2004, a lucrat ca director economic la firma Octogon din Slatina.

Vâlcov nu deţine nici o proprietate imobiliară, casă sau teren, potrivit declaraţiei sale de avere postată pe site-ul Senatului. Deţine un autoturism Jeep Wrangler din 2011, cumpărat în acest an de la soţia sa Lavinia Şandru, şi o colecţie de bijuterii şi obiecte de artă în valoare de 62.000 de lei. 

Vâlcov are, împreună cu soţia sa, un depozit de 155.000 de lei deschis la BCR şi mai are acţiuni în valoare de 25.000 de lei la societatea Loyal Leasing, firmă deţinută tot împreună cu Lavinia Şandru, în cote egale. Şi-a împrumutat firma cu 90.000 de lei, înmprumut acordat firmei în nume personal.

Vâlcov a urmat între anii 1991 și 1995 cursurile Liceului Teoretic „Radu Greceanu” din Slatina, studiind într-o clasă cu profil real (Matematică – Fizică). Studiile universitare le-a făcut în cadrul Academiei de Studii Economice din București, absolvind în anul 1999.

El a continuat mai apoi să studieze Dreptul la Facultatea de Drept Spiru Haret, între anii 2001 – 2004, studii însă nefinalizate. 

 

 

 

 

 

 

Ştirea se actualizează.

Te-ar mai putea interesa și
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor, într-un efort de a ţine sub control......
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
Ghidul de finanţare pentru investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd, ...