Date financiare record în 2020 pentru Kindred Group, companie care deţine inclusiv Unibet şi Vlad Cazino

Extrem de dificil pentru majoritatea sectoarelor de activitate, anul 2020 a fost, însă, unul favorabil pentru industria globală a jocurilor de noroc, în contextul în care a crescut consumul de divertisment în mediul online. Situația s-a observat și în România, domeniul fiind avantajat și de restricțiile impuse în mediul offline, la agențiile de pariuri și sălile de jocuri de noroc.
Economica.net - vin, 12 feb. 2021, 12:17
Date financiare record în 2020 pentru Kindred Group, companie care deţine inclusiv Unibet şi Vlad Cazino

Anunțate recent, datele financiare ale Kindred Group pentru anul 2020 sunt pește așteptări, cu creșteri ce au depășit avansurile medii din industria de specialitate. A fost un an record pentru Kindred Group, una dintre cele mai mari companii globale din sectorul jocurilor de noroc online, prezentă și în România prin intermediul brandurilor Unibet, flagship-ul companiei, și Vlad Cazino operator de jocuri de cazino lansat special pentru jucătorii din țara noastră în 2018.

Număr mai mare de clienți activi, încasări în creștere

La finalul trimestrului 4 al anului trecut, Kindred Group avea 1,781,617 clienți activi, față de 1,603,903 în aceeași perioadă a anului 2019. De asemenea, compania a ajuns la 364.7 milioane lire sterline venituri brute în T4, 2020, avans de 54% comparativ cu T4, 2019, când valoarea a fost de 236.2 milioane GBP. La nivelul întregului an 2020, Kindred Group a avut încasări de 1,130.2 milioane GBP, ceea ce înseamnă o creștere de 24%.

Chiar dacă accesul facil la divertisment online a favorizat în general industria jocurilor de noroc online, anul 2020 a fost unul dificil pentru orice business, în condițiile pandemiei de Covid-19. De la provocările legate de modul de lucru al echipei, la temerile clienților cu privire la scăderea veniturilor pe termen mediu și lung și până la anularea și amânarea evenimentelor sportive, totul a trebui tratat în mod ingenios. Astfel, Kindred Group s-a adaptat rapid la noile așteptări ale consumatorilor și a acționat prin politici de marketing, care au reușit nu doar să mențină compania pe linia de plutire, ci și să înregistreze creșteri semnificative ale veniturilor și numărului de clienți.

Pariurile online au scăzut pe primele două trimestre, însă și-au revenit în a doua parte a anului

În acest context dificil în special pentru pariurile sportive, segmentul s-a bucurat totuși de creștere generală în 2020 pe toate piețele unde corporația Kindred Group este prezentă. După scăderile de 14.7% pe T1 și 37.9% pe T2, lucrurile s-au îmbunătățit substanțial în trimestrele 3 și 4, când toate competițiile sportive au revenit. Demn de subliniat este faptul că mare parte din cotele la pariuri sportive au fost mai ridicate decât de obicei în această perioadă, motivul fiind evoluția slabă a unor echipe care erau favorite în diverse competiții de fotbal.

Merită amintit și aportul alegerilor prezidențiale din Statele Unite ale Americii, care a determinat un volum de pariuri în valoare de 12 milioane GBP. Conform datelor publice globale, în industria de pariuri în general, o majoritate covârșitoare a pariurilor pe acest eveniment a fost îndreptată spre victoria lui Donald Trump, care nu s-a adeverit.

2021 poate fi un nou an cu rezultate record pentru Kindred Group

Chiar dacă a început în plin val 2 al pandemiei de Covid-19, cu o mulțime de restricții în cele mai multe țări europene, anul 2021 poate fi privit cu optimism, căci rezultatele de până acum sunt foarte bune. De asemenea, cele două evenimente majore din sport amânate pentru acest an – Campionatul European de Fotbal și Jocurile Olimpice de Vară – reprezintă oportunități excelente pentru agențiile de pariuri din toată lumea.

„Cu un model de afaceri scalabil, suntem gata pentru ceea ce se așterne de acum încolo. Acest an a început bine, cu o creștere medie a veniturilor zilnice în primele 38 de zile din 2021 de 41% față de aceeași perioadă din 2019. Aș vrea să mulțumesc oamenilor din echipa Kindred pentru munca lor susținută într-un an dificil și știu că toți împreună facem totul posibil pentru a oferi clienților noștri o experiență sigură și intensă în 2021, în condițiile în care se vor desfășura Campionatul European de Fotbal și Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo”, explică Henrik Tjärnström, CEO al Kindred Group.

Contribuția Unibet și Vlad Cazino din România la rezultatele generale ale grupului

România este una dintre piețele de maximă importanță pentru Kindred Group, dovadă fiind investițiile asumate aici, cu licență pe termen lung obținută de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, pentru platformele online Unibet și Vlad Cazino. Brandul Unibet a fost primul lansat și a ajuns rapid în topul preferințelor românilor pasionați de pariuri sportive, dar și de poker, cazino online și bingo.

Ulterior, compania a realizat o premieră locală, lansând Vlad Cazino – prima platformă dedicată exclusiv jocurilor de cazino, cu un brand cu identitate românească, dar pe bază de know-how din partea unui grup internațional prestigios.

Vlad Cazino și Unibet au consemnat în România creștere puternică în anul 2020, numărul de clienți activi a crescut cu 63% în trimestrul al 4-lea al anului 2020, în comparație cu nivelul din aceeași perioadă a anului 2019.

Mai mult decât atât, veniturile trimestriale aproape s-au dublat. Creșterea atât de impresionantă este pusă pe seama investițiilor în marketing și prin furnizarea a tot mai mult conținut de interes pentru pasionații de pariuri sportive și alte jocuri de noroc online, totul într-un cadru sigur și legal 100%.

„Cele două mărci ale Grupului Kindred prezente în România, Unibet și Vlad Cazino, au cunoscut o creștere semnificativă pe tot parcursul anului 2020 și acest lucru a fost demonstrat în continuare în trimestrul al 4-lea, cu venituri trimestriale totale din România aproape duble comparativ cu aceeași perioadă din anul 2019. Această ascensiune s-a datorat în mare parte creșterii investițiilor în marketing și furnizării de conținut și mai atrăgător, măsuri care au condus la creșteri puternice ale noii activități. Astfel, numărul clienților activi pentru acest trimestru a crescut cu 63% comparativ cu trimestrul al 4-lea din 2019. ”, a declarat Henrik Tjarnstrom, CEO Kindred Group.

Kindred Group, listată la bursă încă din 2004

Chiar și românii pot deveni acționari ai Kindred Group, aceștia având posibilitatea să cumpere acţiuni de pe Nasdaq Stockholm, acolo unde compania este listată încă din 2004. În prezent, prețul unei acțiuni este de aproximativ 130 SEK (coroane suedeze), cu o creștere masivă în ultimul an (preț puțin peste 50 SEK în februarie 2020).

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...