Cum i-a mers celui mai mare distribuitor de produse farma în 2013 şi cât mai are de plată în dosarul insulinei

Mediplus Exim SRL, cel mai mare distribuitor de produse farmaceutice şi parafarmaceutice din România, mai are 26,8 milioane de lei de plătit în contul amenzii aplicate de Consiliul Concurenţei în dosarul insulinei. Compania a încheiat anul 2013 cu afaceri în creştere, dar cu profit net în scădere abruptă faţă de rezultatul anului 2012.
Cristina Şomănescu - mar, 06 mai 2014, 21:04
Cum i-a mers celui mai mare distribuitor de produse farma în 2013 şi cât mai are de plată în dosarul insulinei

Mediplus Exim, cel mai mare distribuitor de produse farma din România, figurează cu obligaţii restante la stat de peste 26,8 milioane de lei, la 1 aprilie 2014.

Banii datoraţi statului de către Mediplus Exim reprezintă suma pe care compania o mai are de plătit în contul amenzii aplicate de Consiliul Concurenţei, în dosarul insulinei, din 2008, au spus pentru ECONOMICA.NET oficialii companiei.

Mediplus Exim a obţinut o eşalonare la plata acestei amenzi, au adăugat oficialii distribuitorului de medicamente.

„Mediplus Exim SRL nu înregistrează datorii din taxe şi impozite, acestea fiind achitate la zi. Suma menţionată (n. red. 26,8 milioane de lei – obligaţii restante la Fisc, la 1 aprilie 2014) reprezintă soldul la zi al datoriei eşalonate pentru amenda aplicată de Consiliul Concurenţei în dosarul insulinei”, au spus pentru ECONOMICA.NET oficialii companiei.

Vă amintim că în martie 2008, Consiliul Concurenţei a sancţionat producătorul Eli Lilly şi distribuitorii A&A Medical, Relad Pharma şi Mediplus Exim pentru încheierea unei înţelegeri anticoncurenţiale pe piaţa medicamentelor antidiabetice.

În urma investigaţiei derulate de autoritatea de concurenţă, Mediplus Exim a fost amendată cu 49,23 milioane de lei.

Compania Mediplus Exim a contestat amenda, pentru ca trei ani mai târziu, în 2011, Curtea de Apel Bucureşti să-i dea câştig de cauză şi să-i anuleze amenda.

Decizia Curţii de Apel a fost însă atacată de Consiliul Concurenţei la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care a decis menţinerea amenzii şi reducerea ei la 32,82 milioane de lei, de la 49,23 milioane de lei.

Mediplus Exim a raportat profit net de 15,94 de milioane de lei în anul 2013, de cel puţin trei ori mai mic decât cel obţinut în anul 2012, arată bilanţurile depuse la Finanţe, comparate de Economica.net.

Firma a avut cifră de afaceri netă de 3,25 de miliarde de lei în anul 2013, cu 3,4% mai mare decât cea din anul 2012.

Mediplus Exim face parte din A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic din Romania, din care mai fac parte reţeaua de farmacii Sensiblu şi A&D Pharma Marketing & Sales – furnizor de  soluţii de îngrijire a sănătăţii şi produse farmaceutice.

Citeşte şi: Afaceri de 1 mld. euro în 2013 pentru cel mai mare grup farmaceutic din România. A trecut însă pe pierdere

Te-ar mai putea interesa și
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea centralei Nehoiașu 2, parte a amenajării hidrotehnice Siriu-Surduc......
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
Luând ca exemplu merele, produs pentru care există date atât la nivel local cât și pentru mare parte dintre statele ...
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
Debutul pe piață al modelului electric BMW i3 a fost unul dificil, însă acum marca și-a depășit clar rivalii din segmentul ...
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen răspândit în România, deși e o faptă penală
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen ...
Topul infracțiunilor informatice din România este condus de accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni ...