David Cameron cataloghează „complet inoportune” criticile Bruxelles-ului pe tema migrării

Premierul britanic David Cameron, care vrea să înăsprească politica socială faţă de anumiţi imigranţi europeni, a denunţat joi seara critici "complet inoportune" din partea unor "oficiali europeni care nu sunt aleşi", relatează AFP.
Economica.net - vin, 29 nov. 2013, 14:15
David Cameron cataloghează

Abia sosit la Vilnius, unde urmează să participe la summitul Uniunii Europene cu şase foste republici sovietice, Cameron a postat un mesaj pe Twitter, într-o ofensivă hotărâtă. „Am evocat comentariile comisarului Andor cu @BarrosoEU (Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene), complet inoportune (venind) din partea unor oficiali care nu sunt aleşi, care se plâng cu privire la preocupări legitime”, a scris el.

Un purtător de cuvânt al premierului a mers şi mai departe, declarând că afirmaţiile lui Laszlo Andor, comisarul european pentru Muncă, sunt „prost alese pentru cineva care este plătit de contribuabili britanici şi europeni”.

Andor a declarat că „retorica unilaterală” a lui Cameron riscă să prezinte Marea Britanie ca pe „răutăciosul” UE, răspunzând propunerilor premierului britanic înainte să plece în Lituania.

Cameron a pledat miercuri pentru înăsprirea regulilor de alocare a ajutoarelor sociale imigranţilor europeni, cu puţin timp înainte de deschiderea completă a pieţei muncii pentru români şi bulgari, atrăgându-şi critici din partea autorităţilor europene de la Bruxelles.

În cursul cinei de la Vilnius, joi, Cameron a încercat, aşa cum a anunţat, să îşi convingă partenerii europeni de imposibilitatea integrării noilor ţări membre fără o revizuire a principiului liberei circulaţii a persoanelor.

El a fost susţinut de către ministrul său de Externe William Hague, care a apreciat că Marea Britanie este „una dintre ţările cele mai generoase şi deschise din lume” şi că termenul „răutăcios” este „inacceptabil”.

„Dar va fi necesar să ne asigurăm că, iar alte ţări europene doresc şi ele acest lucru, dacă oamenii au dreptul să circule liber în UE, atunci să o facă pentru a munci, ci nu pentru a cere ajutoare sociale în altă ţară”, a declarat el pentru Channel 4.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...