1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 33 º

News

De ce angajaţii fericiţi sunt şi cei mai productivi

De ce ţi-ar păsa de starea de bine a angajaţilor când le oferi un pachet salarial prin care să le răsplăteşti munca? Pentru că un angajat fericit poate deveni un ambasador al brandului în afara locului de muncă şi va fi mai puţin tentat să plece la concurenţă pentru un salariu mai bun. Revista CARIERE vă spune de ce angajaţii fericiţi sunt şi cei mai productivi. 

16 aug, 2016 | Cariereonline.ro

Banii sunt necesari, dar nu suficienţi dacă vrei să ai angajaţi bine pregătiţi şi dispuşi să facă eforturi pe termen lung. După ce își rezolvă nevoile materiale, oamenilor le mai trebuie şi altceva: aprecierea şi recunoaşterea colegilor şi a superiorilor, ajutor şi înţelegere în situaţii dificile, un mediu de lucru sănătos şi plăcut.

Un studiu global privind starea de bine pe care angajaţii o percep, realizat recent de Edenred-Ipsos în 15 ţări, ia în calcul zece aspecte, grupate în trei categorii: mediu, apreciere şi emoţii. Lucruri care pornesc de la posibilitatea de a utiliza echipamentele şi materialele necesare în muncă, definirea clară a sarcinilor de serviciu, susţinerea colegilor în anumite situaţii şi echilibrul muncă–viaţă privată, dar ţin cont şi de respectul şi recunoașterea arătate de management, de bucuria pe care o ai atunci când mergi dimineaţa la serviciu sau cât de interesant este jobul şi cât de stimulant mediul.

Studiul a arătat un grad mediu de satisfacţie de 71%, mai mare în cazul chestiunilor legate de mediu şi mai mic în ce priveşte aprecierea şi emoţiile. Ultimele două categorii fiind cu atât mai importante cu cât economia respectivă este mai matură. Dacă pentru unii dintre români astfel de chestiuni sunt încă încadrabile în categoria mofturilor sau vorbelor goale, pentru destui sunt deja necesităţi. Mai ales în industrii unde oferta locurilor de muncă este mai mare decât cererea sau în oraşele mari unde angajații au de unde alege.

Citiţi mai departe articolul pe portalul Revistei CARIERE la acest link.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO