1EUR = 4.8423 RON | Bucureşti 26 º

Finanţe şi bănci

De ce a crescut leul

Puterea leului faţă de principalele valute se menţine ridicată. Una din cauzele cele mai probabile ar putea fi intrarea de cantităţi mari de euro pe piaţă, în vederea cumpărării obligaţiunilor emise în lei de municipiul Bucureşti. În această dimineaţă, moneda naţională s-a apreciat semnificativ în faţa principalelor valute. Euro a scăzut la 4,37 lei, francul a coborât până la 4,17 lei, iar dolarul a scăzut sub pragul de 4 lei.

29 apr, 2015 | | ECONOMICA.net

Cea mai probabilă cauză a creşterii puterii leului este intrarea unor cantităţi mari de valută pe piaţa românească, pentru că ieri s-a încheiat perioada de subscriere a obligaţiunilor municipiului Bucureşti, în valoare de 2,2 miliarde de lei", potrivit analiştilor consultaţi de ECONOMICA.NET.

Astăzi are loc formal tranzacţia dintre subscriitori obligaţiunilor Bucureşti şi emitent, prin intermediarii emisiunii şi sistemul Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Banii (leii) trebuie să fie deja în conturi în perioada de decontare, 4 – 6 mai.

Municipiul Bucureşti şi-a derulat foarte discret plasamentul privat de obligaţiuni pentru refinanţarea emisiunii de 500 de milioane de euro, care este scadentă în iunie.

Cum a evoluat leul în această dimineaţă

Euro a scăzut semnificativ, în această dimineaţă, pe piaţa interbancară, până la 4,37 lei, faţă de 4,41 lei, cât a fost ieri cursul anunţat de BNR, iar după aceea moneda europeană a ajuns la 4,39 lei.

Francul a scăzut până la 4,17 lei, faţă de 4,22 lei, cursul de referinţă de ieri. Ulterior, a ajuns la 4,18 lei.

Dolarul a scăzut şi a coborât sub pragul de 4 lei. Moneda americană a ajuns la 3,99 lei. Ieri, cursul oficial de la BNR cota moneda americană la 4,04 lei.

*Datele pentru cursul interbancar sunt valabile pentru ora 11.56, 29 aprilie 2015

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO