De ce e avantajos şi sigur să mergi în vacanţă în Grecia

ECONOMICA.NET a fost recent în Insulele Rhodos şi Kos ca să afle cum şi în ce măsură criza cu care se confruntă ţara se resimte în turismul din insule. Răspunsul scurt: criza nu a afectat turismul din cele două insule iar destinaţiile de vacanţă de aici sunt sigure pentru turişti. Proprietarii de taverne şi hotelierii cu care am vorbit au dat dovadă de şi mai multă disponibilitate şi solicitudine faţă de clienţi, decât în anii anteriori. Mai mult ca niciodată, ei ştiu că fără turism sunt pierduţi. 
Economica.net - sâm, 18 iul. 2015, 14:52
De ce e avantajos şi sigur să mergi în vacanţă în Grecia

Vacanţele în Insulele Kos şi Rhodos sunt sigure. Iată câteva mituri spulberate despre vacanţele aici

Hotelierii au probleme cu aprovizionarea? Nici vorbă!

Hotelierii din Insulele Kos şi Rhodos cu care am vorbit ne-au asigurat că nu au probleme, nici sincope în aprovizionarea cu produsele necesare bunei desfăşurări a business-ului în turism.

Mai puţini turişti din cauza crizei? Nu în Rhodos.

„Vom avea o creştere a numărului de turişti pe Insula Rhodos. Acum trei-patru ani am îmbunătăţit calitatea serviciilor oferite turiştilor, pentru că ştim şi înţelegem că clienţii mulţumiţi vor reveni aici şi vor trimite şi alţi clienţi în Grecia„, ne-a spus Georgios Matsigkos, general manager la Atrium Hotels din Insula Rhodos şi preşedinte la Greek Federation of Hotel Managers Organisation.

Tarife mai mari decât anul trecut? Nu.

Preţurile rămân aceleaşi ca anul trecut, pentru că nu s-a schimbat TVA-ul şi nici alte taxe pentru hotelieri. Tarifele la restaurante, cafenele, hoteluri rămân la fel ca anul trecut, ne-au mai spus hotelierii cu care am vorbit.

Se poate plăti cu cardul? Da.

Din experienţa noastră în cele două insule, de la marii hotelieri, proprietarii de taverne, până la magazinele din satele mai greu accesibile, toţi aveau la vedere POS-uri şi poţi plăti cu cardul.
Dacă vrei bon fiscal, cel mai sigur ar fi să-l ceri explicit. Altfel se poate să nu-l primeşti. Dar dacă îl ceri explicit, ţi-l vor da.

Cozi la ATM-uri? Nu în timpul zilei

Nu am văzut nicio coadă, în timpul zilei, la ATM-urile din cele două insule vizitate (vezi galeria foto). Localnicii ne-au explicat că unii dintre ei aleg să meargă la bancomate la miezul nopţii ca să economisescă timp: cu câteva minute înainte de ora 24:00 scot banii (60 de euro) pentru ziua în curs, iar imediat după ora 00:00 au acces şi retrag banii aferenţi zilei care tocmai a început. Vă amintim că suma maximă pe care o pot retrage persoanele aflate în posesia unui cont grec este de 60 de euro pe zi. Turiştii care au card emis pe un cont străin nu sunt supuşi acestei restricţii.

Singura consecinţă notabilă a limitării retragerilor la bancomate, fără repercusiuni asupra turiştilor, e că unii hotelierii plătesc cu cash, în avans, furnizorilor cu care lucrează.

Cozi la benzinării? Nici vorbă!

Nu am văzut nicio coadă la benzinării, în timpul vizitei de documentare în cele două insule greceşti.

De la patronul de butic, până la managerul de restaurant, toţi cei cu care am vorbit sunt mai conştienţi decât în anii trecuţi că bunăstarea lor depinde de fiecare turist pierdut sau câştigat. Aşa că în acest an am găsit şi mai multă atenţie, deschidere şi disponibilitate să ofere turistului servicii cât mai înalte calitativ şi la preţurile de anul trecut, pentru că ei ştiu că fără turism sunt pierduţi. 

ECONOMICA.NET a fost în intervalul 10-14 iulie 2015 într-un infotrip în Insulele Rhodos şi Kos. Fotografiile sunt făcute de publicaţia noastră în acelaşi interval. În perioada antemenţionată am vizitat marea majoritate a destinaţiilor de vacanţă din cele două insule, iar concluziile pe care le găsiţi în acest material se referă exclusiv la experienţa noastră acolo.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...