De ce le cere Facebook angajaţilor să folosească internetul „antic” 2G

Facebook le-a cerut angajaţilor să renunţe, o zi pe săptămână, la internetul mobil de mare viteză, şi să seteze telefoanele pe mai vechiul standard 2G, pentru a vedea cum merg aplicaţiile companiei în ţările sărace, unde conexiunile de date sunt de obicei lente şi cu întreruperi.
Economica.net - lun, 02 nov. 2015, 04:38
De ce le cere Facebook angajaţilor să folosească internetul

Marţea, angajaţii care lucrează în campusul Facebook din Silicon Valley sunt încurajaţi să oprească WiFi şi să treacă pe 2G, scopul final fiind de a asigura accesul universal la aplicaţiile şi produsele companiei.

„Numărul de persoane care se conectează la internet creşte în ritm ameţitor în ţările emergente şi, în cele mai multe cazuri, este vorba despre conexiuni 2G. Cu cele mai lente conexiuni 2G, poate dura până la două minute să încarci o pagină web”, a explicat Facebook, potrivit Financial Times.

Facebook, Google şi ceilalţi jucători mari din industria serviciilor online încearcă să se impună în zonele cele mai sărace de pe glob, precum India, mizând că numărul mare de utilizatori atraşi acolo le va aduce câştiguri importante pe termen lung, odată cu creşterea nivelului de trai.

Spre exemplu, Google a lansat o variantă a motorului de căutare online dezvoltată special pentru utilizatorii cu o conexiune slabă la internet şi a introdus o funcţie de vizionare offline la YouTube.

Facebook caută să conecteze la internet cât mai mulţi oameni din zonele foarte sărace ale globului prin programul Internet.org, în parteneriat cu operatorii telecom, care pariază că vor câştiga clienţi plătitori odată ce ţările respective vor ieşi din sărăcie.

Analiştii şi investitorii sunt însă sceptici că Facebook sau Google vor reuşi să facă bani în zonele sărace, deoarece principala sursă de venit a acestor companii este publicitatea online, aproape inexistentă în lumea a treia.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...