1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 14 º

Finanţe şi bănci

De ce nu a participat BNR la discuţiile din Parlament

Banca Naţională a României (BNR) nu a participat, marţi, la discuţiile din Parlament, pentru că a existat un cadru de "aşa-zisă discuţie", pregătit de senatorul ALDE Daniel Zamfir, care nu a arătat reprezentativitate parlamentară, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, potrivit News.ro.

29 ian, 2019 | News.ro

BNR a anunţat că nu va participa la discuţia din Comisia Economică din Senat, programată să aibă loc marţi. Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a spus că invitaţia a fost refuzată pentru că a existat un cadru de "aşa-zisă discuţie", pregătit de Zamfir, fără o reprezentativitate parlamentară.

"Consiliul de Administraţie al BNR a fost numit de Parlament prin votul în plen, şi, în consecinţă, o discuţie în Parlament se poate face cu reprezentarea şi acordul tuturor forţelor politice, cu implicarea Comisiilor de Finanţe – Bănci. Cadrul de asa zisa discuţie pe care l-a pregătit domnul senator Zamfir nu a arătat reprezentativitatea parlamentară ca atare de vreme ce un alt senator a contestat invitaţia adresată BNR. A fost demersului unui politician care, din păcate, mizează pe un şir de false probleme cum ar fi manipulare dobânzilor, neprobată nici acum, şi nu o invitaţie onestă la discuţii", a anunţat Suciu, potrivit News.ro.

Astfel, în acest context, o discuţie clarificatoare ar fi fost imposibilă şi ar fi adus mai multă confuzie decât clarificări, potrivit lui Suciu.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO