De ce nu vrea PSD să reducă taxele de la 1 ianuarie

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Fifor, explică, într-o postare pe pagina sa de Facebook, motivele pentru care Liviu Dragnea i-a cerut premierului Dacian Cioloş prorogarea pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal, social-democratul susţinând că PNL ”continuă să dezinformeze”, în condiţiile în care PSD va respecta ”strict” programul de guvernare.
Economica.net - mie, 14 dec. 2016, 08:48
De ce nu vrea PSD să reducă taxele de la 1 ianuarie

„După ce ca au pierdut alegerile minţind, cei de la PNL continuă să dezinformeze. PSD a precizat clar în programul de guvernare că TVA va scădea la 18% începând cu 1 ianuarie 2018. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a avut o discuţie cu Prim-Ministrul Dacian Cioloş asupra unor reglementări legislative care urmează să fie prorogate, aşa cum s-a întâmplat în fiecare an precum şi despre nivelul salariului minim pentru anul viitor”, a subliniat Mihai Fifor.

Legat de salariul minim pe economie pe anul 2017, acesta a susţinut că „angajamentul PSD rămâne ferm, 1450 de lei”.

„S-a convenit ca noul Guvern să adopte această hotărâre de Guvern, îngrijindu-se să pregătească cadrul legal pentru ca acest lucru să se poată face din ianuarie. Noi vom aplica strict Programul de Guvernare prezentat în timpul campaniei electorale şi în acest sens i-a fost solicitat Prim-Ministrului Dacian Cioloş analizarea posibilităţii prorogării pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal”, a explicat social-democratul.

În ceea ce priveşte cota TVA, Mihai Fifor precizează că PSD intenţionează să reducă „cota TVA de la 20 la 18%, dar începând cu 1 ianuarie 2018, pentru că reducerea cu doar un punct procentual în acest an nu produce efecte nici pentru companii, nici pentru cetăţeni, pentru consumatori”.

Referitor la acciza la carburanţi, social-democratul spune că „suntem în situaţia în care la nivel mondial preţul petrolului este la un minim istoric, în schimb la pompă preţul în România este cel mai mare, dacă nu printre cele mai mari din Uniunea Europeană, mai precis preţul de bază, deci cel la care se adaugă accizele”.

„Trebuie să aibă loc o discuţie serioasă cu Consiliul Concurenţei şi cu companiile care furnizează carburanţi, astfel încât să ne asigurăm că o reducere a accizei, aşa cum am prevăzut-o noi, de 6%, are ca efect direct reducerea preţului la pompă pentru cetăţeni, nu doar să se mărească profitul companiilor”, a completat preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

Legat de taxa pe construcţii speciale (taxa pe stâlp), PSD vrea „să se asigure că o reducere a acestei taxe, eliminarea ei, se reflectă în preţurile respective, nu contribuie la majorarea profitului care părăseşte România”.

Mihai Fifor mai precizează, referitor de plafonarea CASS, că este vorba despre un pachet fiscal, „de facilităţi fiscale serioase care intră în vigoare o parte în 2017 şi o parte în ianuarie 2018”. „Programul nostru de guvernare vizează o reducere şi o comasare a contribuţiilor pentru toată populaţia şi mediul de afaceri începând cu 1 ianuarie 2018”, a completat social-democratul.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD a ţinut să menţioneze că o altă temă a discuţiei pe care Liviu Dragnea a avut-o cu premierul Dacian Cioloş a vizat „faptul că unele cheltuieli prevăzute pentru anul viitor să fie aduse în acest an, şi anume subvenţiile agricole, arieratele, precum şi contribuţia noastră la Uniunea Europeană, pentru că există spaţiul fiscal, fiind bani care încă nu sunt cheltuiţi şi din care ar putea să facă aceste cheltuieli”.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
STB introduce sistemul pentru plata cu cardul bancar în toate mijloacele sale de transport în comun
STB introduce sistemul pentru plata cu cardul bancar în toate mijloacele sale de transport în comun
Plata călătoriei cu cardul bancar direct în vehicule va fi posibilă în toate mijloacele de transport în comun în perioada ...
OCDE recomandă României să reîncadreze finanțele publice pe o traiectorie sustenabilă
OCDE recomandă României să reîncadreze finanțele publice pe o traiectorie sustenabilă
Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) recomandă României reîncadrarea finanţelor publice pe ...
UniCredit a înregistrat rezultate peste așteptări în 2021 și își prelungește parteneriatul cu Allianz
UniCredit a înregistrat rezultate peste așteptări în 2021 și își prelungește parteneriatul cu Allianz
UniCredit SpA a raportat vineri rezultate financiare anuale peste aşteptări şi a anunţat reînnorirea acordului de parteneriat ...