1EUR = 4.7798 RON | Bucureşti 10 º

News

De ce Oprescu nu a dărâmat monumentul renaşterii naţionale din Piaţa Revoluţiei

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost întrebat duminică despre faptul că monumentul din Piaţa Revoluţiei nu a fost dărâmat, aşa cum promisese, el răspunzând că a fost refuzat de o comisie din Ministerul Culturii, iar un ministru i-a spus "mi-e frică".

20 oct, 2013 | Mediafax

Claudiu Pândaru, unul dintre realizatorii emisiunii "După 20 de ani", la Pro TV, i-a amintit edilului că a promis, într-o emisiune Gândul Live, când a câştigat al doilea mandat de primar general, că va dărâma monumentul din Piaţa Revoluţiei.

"Înalta Comisie de Cultură a spus «Fiule, fii binecuvântat, lasă-ne în pace!»", a răspuns Oprescu.

Primarul general a adăugat că un ministru i-a spus că îi este frică în privinţa dărâmării monumentului. "Şi un ministru, nu spun care, din cei care s-au perindat, mi-a spus: «Domn'le, mi-e frică!»", a relatat Oprescu.

El a mai spus referitor la monument că dacă nu a putut să îl dărâme, a preferat să îl repare. "Dar am reparat-o, că mulţi nesimţiţi au stricat-o. Am văzut că a venit preşedintele Estoniei şi a depus flori acolo şi era reparată", a răspuns edilul.

Monumentul din Piaţa Revoluţiei, intitulat Monumentul Renaşterii Naţionale, a fost construit de artistul plastic Alexandru Ghilduş şi inaugurat în 2005.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO