De ce să cumpere şoferii carburanţii cu aditivi? Recomandările Lukoil România

Lukoil, al treilea jucător de pe piaţa românească a carburanţilor, comercializeaza în benzinării şi carburanţi cu aditivi, despre care spune că au mai multe avantaje faţă de cei standard.
Economica.net - lun, 09 mart. 2015, 22:03
De ce să cumpere şoferii carburanţii cu aditivi? Recomandările Lukoil România

LUKOIL România are în ofertă benzinele standard de 95, dar şi sortimentele considerate superioare: ecto Plus 95 şi ecto Sport 98. Acestea au mai multe avantaje pentru şoferi, în special din cauza pachetului de aditivi ecto.

„Produsul ecto pentru benzină conţine un pachet multifunctional de aditivi fără cenuşă, fără fosfor şi fără compuşi halogenaţi. Printr-o compoziţie echilibrată se asigură protecţia motorului, reducerea emisiilor în gazele de evacuare si se confera benzinei mai multe calităţi: pe lângă efectul anticoroziv şi anti-uzură, previne depunerea calaminei şi/sau o înlătură pe cea existent pe suprafaţa injectoarelor şi a supapelor de admisie” se arată într-o informare a companiei pentru ECONOMICA.NET.

Efectele imediate pentru şofer sunt cel puţin două: puterea motorului este îmbunătăţită dacă să foloseşte acest aditiv, cu cel puţin 2,6%, potrivit studiului producatorului de aditivi şi, pe de altă parte, consumul de carburant scade cu până la 3,5%, după parcurgerea a 500 de kilometri, comparativ cu benzina clasică.

LUKOIL ii asigura pe utilizatorii de carburanti că pachetul ecto păstrează supapele mai curate, acţionând împotriva depunerilor pe supape şi injectoare, reduc depunerile din camera de ardere, reduc uzura sistemului de injecţie, cresc durata de folosire a uleiului de motor, sunt compatibili cu etanolul şi prelungesc viaţa catalizatorului.

Pe lângă avantajele pentru motor, preţul pare a justifica alegerea unui carburant cu aditivi. De exemplu, astazi, in statiile LUKOIL, pretul mediu al benzinei standard Euroluk 95 costă 5,50 lei pe litru, iar Ecto Plus 95 costă 5,60 lei pe litru. Aşadar, diferenţa de preţ este de doar 1,8% si justifica economia care se face folosind carburantul cu aditiv.

Situaţia este asemănătoare şi la motorină. Aditivii pentru motorină din carburanţii Ecto Super Diesel, varianta de motorină aditivată din staţiile LUKOIL conduc la o economie de carburant de 2,2% pentru 1.000 km parcurşi. Mai mult, in prezent compania petrolieră derulează o campanie de promovare a produsului oferind acelaşi pret pentru motorina ecto cu cel al motorinei standard.

Specialistii LUKOIL spun că, pe lângă economia de carburanţi, sunt mai multe avantaje pentru motor. În primul rând, ar fi vorba despre îmbunătăţirea stilului de condus (randament crescut, putere, cuplu motor şi acceleraţie îmbunătăţite, usurinţă mai mare la pornire si la intrarea în regim normal de funcţionare).

In plus, motorina cu aditiv ecto reduce la mai mult de jumătate volumul spumei, iar stabilitatea acesteia se micşorează de la 32 la 2 secunde. Se mentioneaza si o protecţie mai mare împotriva coroziunii, o protecţie împotriva formării emulsiilor carburant-apă, precum si prelungirea perioadei de schimb a uleiului de motor. În plus, date fiind noile trenduri în materie de carburanţi cât mai ecologici, aditivul este compatibil cu orice amestec de biodiesel şi motorină în orice cantitate.

LUKOIL menţionează că datele tehnice privind performanţele pachetului de aditivi ecto sunt conform studiilor producătorului acestuia.

Iată o infografie prezentată de companie, cu propriul produs:

 

 

În România, Grupul Lukoil are aproape 3.800 de angajaţi în România dintre care peste 2.900 la Lukoil România, firma care se ocupă doar cu distribuţia carburanţilor prin cele 305 staţii teritoriale, potrivit celor mai recente date disponibile. Lukoil România se află pe locul al treilea pe piaţa distribuţiei de carburanţi. Restul angajaţilor lucrează pe platforma rafinăriei Petrotel Lukoil din Ploieşti şi la alte firme ale Grupului, care furnizează servicii de diferite tipuri.

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...