De la anul, companiile mari schimbă strategia: ai putea fi recrutat în timp ce te joci online

În curând, o companie de recrutare va aduce în România o metodă de recrutare foarte folosită în America - gamificarea. Angajatorii care vor alege să-şi recruteze oamenii prin această metodă vor crea jocuri online, pe site-urile lor oficiale, pe care cei care vor un job în cadrul companiei vor trebui să îl joace. Funcţie de profilul de jucător şi de cum performează în cadrul jocului, angajatorul decide dacă angajează sau nu candidatul.
Economica.net - joi, 28 nov. 2013, 11:01
De la anul, companiile mari schimbă strategia: ai putea fi recrutat în timp ce te joci online

Cea mai nouă metodă de recrutare este gamificarea, model pe care compania Pontoon, parte a Adecco Group, vrea să o implementeze în curând și în România.

Gamificarea presupune ca angajatorul să creeze pe site-ul său un joc, pe care candidaţii care vor să obţină un job în cadrul companiei vor fi sfătuiţi să îl joace.
Jocul va fi jucat de candidaţii interesaţi de profilul companiei, nu doar de o anumită poziţie. Jocul va fi construit astfel încât specialiştii în recrutare să poată obţine date relevante despre profilul candidaţilor, pe baza activitatea loc în joc.

“Gamificarea este un proces plăcut, distractiv şi cu o satisfacere imediată. În mod tradiţional, atunci când vrei sã aplici pentru un post vacant intri pe site-ul companiei unde vrei sã te angajezi şi începi să completezi formulare. Asta plictiseşte candidatul. Gamificarea este o metodologie inedită de recrutare tocmai pentru că este distractivã, creativă, iar competiţia este constructivă”, a declarat Rory Jeffcock – EMEA RPO director la Pontoon.

De exemplu, o companie de IT a creat un joc care presupunea spargerea unor coduri. Cei care erau interesaţi să se angajeze în cadrul companiei trebuiau să găsească acele coduri şi să le spargă. Doar aşa puteau sã aplice pentru posturile vacante.

Candidaţii pot intra în joc prin intermediul conturilor de pe reţelele sociale, dar îşi pot crea cont şi intra direct în joc.
“În 2013, companiile (din SUA) apelează la platforme de jocuri pentru a ajunge la o plajă cât mai largã de oameni. În ceea ce priveşte candidaţii, reţelele de socializare îi fac mai vizibili. Arta de a pune gamificarea pe primul loc în procesul de recrutare va creşte imaginea companiei în ochii angajaţilor. Companiile sunt în competiţie, iar presiunea îi obligă să facã jocuri care să devină virale”, spune Rory Jeffcock.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...