De mâine, taxa de pod de la Feteşti va putea fi plătită electronic

Tarifele de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre, între Feteşti şi Cernavodă, se încasează printr-un sistem informatic similar celui care se utilizează pentru rovinietă, începând de joi, 30 aprilie 2015, orele 00,00, iar această soluţie va conduce la fluidizarea traficului pe pod, a anunţat miercuri Ministerul Transporturilor.
Economica.net - mie, 29 apr. 2015, 12:04
De mâine, taxa de pod de la Feteşti va putea fi plătită electronic

‘Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a semnat, marţi, Ordinul nr. 612 privind stabilirea tarifului de trecere înregistrat prin intermediul sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare şi control al rovinietei (SIEGMCR). Astfel, începând cu data de 30 aprilie 2015, orele 00,00, tarifele de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre, între Feteşti şi Cernavodă, se încasează printr-un sistem informatic similar celui care se utilizează pentru rovinietă. Această soluţie va conduce la fluidizarea traficului pe pod’, se arată într-un comunicat al MT remis joi AGERPRES.

Astfel, trecerea prin staţia de taxare se va efectua pe trei benzi pe sens, din care benzile 2 şi 3 vor fi cu trecere liberă, fără bariere, iar banda 1 (de la marginea din dreapta) va fi în continuare cu barieră şi numai pentru plata cash. Tariful poate fi achitat înaintea trecerii sau, cel târziu, până la ora 24 a zilei următoare trecerii.

MT precizează că tarifele pot fi achitate la distribuitorii autorizaţi de CNADNR, respectiv prin SMS la numărul 7577 (Orange, Telekom, Vodafone, DigiMobil), staţii de distribuire a carburanţilor auto (OMV, Petrom, Rompetrol şi Mol). Pentru achitarea tarifului de trecere la staţiile de carburanţi se recomandă prezentarea certificatului de înmatriculare al vehiculului.

Plata prin SMS se poate efectua numai pentru o singură trecere şi se taxează în conformitate cu termenii şi condiţiile operatorilor de telefonie mobilă. Trecerea vehiculelor pentru care există abonamente preplătite eliberate sub formă de tichete până la intrarea în vigoare a tarifelor electronice de trecere se va efectua numai pe banda 1.

Controlul se va efectua prin intermediul camerelor video care înregistrează numărul de înmatriculare şi care va fi verificat în sistemul electronic al plăţilor.

Tarifele sunt cuprinse între 13 şi 91 de lei, iar amenzile de la 130 la 910 lei.

Informatii detaliate privind tarifele de trecere se regăsesc pe site-ul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, precizează MT.

Te-ar mai putea interesa și
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Balanţa comercială a Uniunii Europene a înregistrat în 2023 un excedent de 38 miliarde de euro, un contrast semnificativ faţă de 2022, când UE a raportat un deficit comercial de 436 miliarde......
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns ...
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al Hennes & Mauritz AB (H&M), Daniel Erver, a declarat că al doilea mare retailer de îmbrăcăminte din lume ...
Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina
Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina
Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă ...