1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti -1 º

Turism

De trei ori mai mulţi români fac rezervări "city break" în primele opt luni faţă de anul trecut

Numărul turiştilor care au rezervat vacanţe de tip city break în primele 8 luni ale acestui an este de trei ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar cele mai populare destinaţii de city break sunt Amsterdam, Viena, Istanbul, Varşovia şi Munchen, anunţă luni agenţia de turism online Paravion.ro.

28 sep, 2015 | ECONOMICA.net

Potrivit datelor oferite de agenţie, turiştii cheltuie până la 300 euro/ persoană pentru o vacanţă cu 3 nopţi de cazare şi mic dejun inclus, principalele criterii pentru alegerea acestor vacanţe fiind tarifele avantajoase şi numărul mare de obiective turistice din oraşele vizitate.

'Ne bucurăm să descoperim o creştere a apetitului românilor pentru city break, faţă de anul precedent. Mai mult, anul acesta am observat că majoritatea turiştilor profită inclusiv de ofertele tot mai avantajoase ale companiilor aeriene şi accesează acest tip de vacanţă, în medie, de două ori pe an', arată Remus Vişan, managing director la Paravion.ro, într-un comunicat remis AGERPRES.

Conform unui comunicat al firmei, în 2015, majoritatea city break-urilor disponibile pe Paravion.ro au fost accesate de tineri, în proporţie de 70%, care au cheltuit, în medie, 250 euro/persoană. Destinaţiile preferate ale turiştilor tineri au fost Praga, Barcelona şi Amsterdam. Pe de altă parte, turiştii seniori, ale căror cereri reprezintă 30% din solicitările primite de agenţie, au cheltuit până la 300 euro/persoană, în destinaţii ca Praga, Viena şi Munchen.

'Cele mai solicitate perioade de către turiştii din ambele categorii de vârstă au fost lunile februarie şi septembrie. În ceea ce priveşte profilul turistului român de city break, acesta are între 30-50 de ani, pleacă în cuplu şi călătoreşte cu avionul. Sunt alese, în general, vacanţe cu trei nopţi de cazare şi cu mic dejun inclus', precizează reprezentanţii agenţiei.

Paravion.ro este una dintre cele mai importante agenţii de turism online din România, care operează pe mai multe pieţe din Europa de Est şi în Turcia, oferind servicii precum rezervări de bilete de avion, vacanţe, închirieri auto şi hotel.

Sursa: AGERPRES

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO