1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

News

Debitul Dunării, în scădere în zilele următoare - INHGA

Debitul fluviului Dunărea, la intrarea în ţară, va fi în scădere în următoarea săptămână, până la valoarea de 4.100 mc/secundă, sub media multianuală a lunii ianuarie (4.950 mc/secundă), reiese din prognoza publicată de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) valabilă până pe 8 ianuarie 2019.

02 ian, 2019 | Agerpres

În prima zi din noul an, debitul Dunării s-a situat peste media multianuală a lunii ianuarie.

Potrivit hidrologilor, în aval de Porţile de Fier debitele vor fi în prima parte a intervalului de prognoză în scădere pe sectorul Gruia - Corabia şi în creştere pe sectorul Turnu Măgurele - Tulcea, iar în partea a doua a intervalului vor fi în scădere pe sectorul Gruia - Călăraşi şi în creştere pe sectorul Cernavodă - Tulcea.

În ceea ce priveşte situaţia pe râuri, în intervalul 2 - 8 ianuarie 2019, debitele medii zilnice vor fi relativ staţionare, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din vestul ţării, unde vor fi în scădere în prima parte a intervalului de prognoză.

"În primele zile ale intervalului de prognoză sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din vestul, nordul şi centrul ţării datorită efectului combinat al precipitaţiilor prognozate şi cedării apei din stratul de zăpadă. Formaţiunile de gheaţă prezente pe râurile din centrul, nord-estul şi estul ţării se vor menţine fără modificări importante în prima parte a intervalului, iar în a doua parte a intervalului vor fi în extindere şi intensificare", se arată în prognoza INHGA.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO