1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

News

Debitul Dunării se menţine scăzut în această săptămână, sub jumătatea mediilor multianuale ale lunilor ianuarie şi februarie

Cotele apelor Dunării vor fi în scădere la intrarea în ţară, pe secţiunea Baziaş, în următoarele zile, debitul fluviului urmând să se situeze la valoarea de 2.300 mc/s, mult sub mediile multianuale ale lunilor ianuarie (4.950 mc/s) şi februarie (5.300 mc/s)., relevă prognoza Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

30 ian, 2017 | Agerpres

Conform estimărilor, până în data de 3 februarie, ora 7:00, în aval de Porţile de Fier, nivelurile vor fi în scădere, după ce în week-endul precedent au fost în creştere pe sectorul Olteniţa - Tulcea.

Totodată, formaţiunile de gheaţă vor fi în extindere şi intensificare şi se vor menţine fără modificări importante, putând produce variaţii de niveluri şi debite pe tot sectorul din aval de Porţile de Fier.

La nivel general, debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere, ajungând până la valoarea de 2.300 mc/s, iar până la sfârşitul acestei săptămâni va fi staţionar, situându-se sub mediile multianuale ale lunilor ianuarie (4.950 mc/s) şi februarie (5.300 mc/s).

În ceea ce priveşte situaţia râurilor, specialiştii INHGA precizează că, pe durata următoarelor zile, debitele medii zilnice vor fi, în general, staţionare. Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, preponderent pod de gheaţă) se vor menţine fără modificări importante, exceptând râurile mici din nordul, nord-vestul şi centrul ţării, unde vor fi în uşoară intensificare în prima zi a intervalului de prognoză.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO