1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

News

Decizia privind cererea de arestare a lui Onţanu, amânată pentru vineri de CAB

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a amânat pentru vineri pronunţarea deciziei în privinţa cererii DNA de arestare a primarului sectorului 2, Neculai Onţanu, scrie News.ro.

24 mar, 2016 | News.ro

Procurorii DNA au cerut joi instanţei arestarea lui Onţanu, a avocatei Loredana Radu şi a secretarului Consiliului Local al Sectorului 2, Toma Şutru.

Decizia va fi luată vineri de CAB şi va putea fi contestată la instanţa supremă.

Onţanu, reţinut miercuri la scurt timp după ora 18.00, a putut părăsi arestul Poliţiei Capitalei, întrucât i-a expirat ordonanţa de reţinere.

Primarul sectorului 2 este acuzat că a luat mită un teren de 1.500 de metri pătraţi, în valoare de 4,2 milioane de euro, pentru a facilita retrocedarea mai multor terenuri de aproximativ 83.500 de metri pătraţi unui beneficiar al drepturilor litigioase, denunţător în cauză.

Avocata Loredana Radu este suspectată că a intermediat primirea terenului de către Onţanu, cumpărându-l alături de o altă persoană la un preţ mult redus.

Potrivit referatului procurorilor, avocata a revândut apoi jumătate din suprafaţa de 1.000 mp pe care o cumpărase ea, către Gabriel Oprea, care a obţinut de la Primăria Sectorului 2 autorizaţia să construiască acolo un hotel. Ridicarea imobilului de 10 niveluri a fost autorizată pe malul Lacului Tei, într-o zonă verde, unde nu se construieşte.

Pe Toma Şutru, procurorii DNA îl acuză că a cerut şi a primit de la acelaşi denunţător suma totală de 2.000.0000 euro, pentru a facilita reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor în suprafaţă totală de 83.500 de metri pătraţi.

Omul de afaceri Marius Locic a fost miercuri seară la sediul DNA pentru a fi audiat în dosarul primarului Sectorului 2 Neculai Onţanu, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Numele lui Marius Locic a fost vehiculat de mai multe ori în presă în legătură cu tranzacţii cu terenuri din Sectorul 2, făcute în urma unor retrocedări în care ar fi fost implicat şi omul de afaceri Gheorghe Stelian.

Onţanu este la al patrulea mandat de primar al sectorului 2. De-a lungul timpului, numele lui a fost invocat în mai multe scandaluri. Cel mai recent a fost la începutul anului, când s-a descoperit că Onţanu ar fi semnat două autorizaţii diferite, însă cu aceeaşi dată şi acelaşi număr de înregistrare, pentru construirea Arenei Naţionale.

În februarie, Neculai Onţanu anunţa că va candida pentru al cincilea mandat la Primăria Sectorului 2, din partea UNPR şi beneficiind de sprijinul PSD.

Avocata Loredana Radu este nepoata fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, i-a apărat pe Victor Ponta, Mircea Cosma şi Nicolae Dumitru şi a lucrat pentru una dintre firmele lui Dorin Cocoş.

Oprea i-a fost Loredanei Radu coordonator pentru lucrarea de doctorat susţinută de aceasta în 2010 la Academia Naţională de Informaţii. Radu este suspectată de plagierea lucrării de doctorat, ca de altfel mai mulţi doctoranzi coordonaţi de Oprea, intraţi în atenţia presei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO