1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

Finanţe şi bănci

Decizie în Senat. Firmele de asigurări ratează șansa să pună capac tarifelor din service. Legea RCA intră la discuții miercurea viitoare

Comisia de buget finanțe din cadrul Senatului a dat raport de respingere pe proiectul de lege care propunea introducerea unei referințe pentru prețurile practicate de service-uri la reparațiile pe RCA. Proiectul înaintat de senatorul Marius Bota  și promovat de firmele de asigurare primise anterior aviz pozitiv, dar a fost întors din plen și apoi respins, în urma unei dezbateri desfășurate astăzi.

03 mar, 2020 | | ECONOMICA.net

"Comisia a dat raport de respingere. Toți cei implicați au fost prezenți la dezbatere. Mai trebuie să treacă și  pe la comisia economică. dar cred că va avea aceeași soartă. Până săptămâna viitoare toate părțile implicate au timp să vină cu propuneri și soluții pentru rezolvarea conflictelor pentru că miercurea viitoare va fi discutată modificarea modificarea legii RCA, prpopusă de Guvern ca urmare a procedurii de infrigement", ne-a declarat Viorel Arcaș, președintele comisiei de buget din Senat.

O amplă analiză despre intențiile legii respinse precum și despre tensiunile din piața RCA puteți citi AICI

Menționăm și că, organismele UE au pus România sub procedură de infrigement și au solicitat eliminarea plafonării costurilor administrative ale companiilor de asigurare precum și a obligativității ca firmele să informeze ASF când modifică tarifele. Aceste impuneri sunt incluse în proiectul Guvernului ca va fi discutat săptămâna viitoare.

Biroul Asigurătorilor Auto din România îşi exprimă profunda îngrijorare față de intensificarea campaniilor de dezinformare din spațiul public, prin care este contestată utilitatea proiectului de lege privind introducerea unor prețuri de referință pe piața reparațiilor auto. Citeşte integral poziţia BAAR despre modificarea legii RCA aici.

 

 

 

TAGURI
loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO