1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 27 º

Finanţe şi bănci

Declaratia de impozit pe profit s-ar putea modifica. Ce informatii va cuprinde documentul?

Formularul 101 prin care contribuabilii platesc impozitul pe profit ar putea fi schimbat, dupa ce un act normativ in acest sens a fost lansat ieri in dezbatere publica pe site-ul ANAF. Printre principalele modificari se numara faptul ca ar putea fi inscrisa in declaratie suma ce reprezinta scutirea de la plata impozitului pe profit care se aplica intre 1 iulie 2014 si 31 decembrie 2016.

06 sep, 2014 | ECONOMICA.net

ANAF a lansat ieri in dezbatere publica un proiect de ordin pentru modificarea Ordinului ANAF nr. 1950/2012 privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa. Conform actului, formularul 101 "Declaratie privind impozitul pe profit" si instructiunile sale de completare s-ar putea schimba.

Printre principalele noutati propuse de Fisc se numara introducerea unor noi categori de venituri si cheltuieli care vor trebui inscrise in formularul 101, precum si a sumei ce reprezinta scutirea de la plata impozitului pe profit care se aplica din 1 iulie 2014.

Mai exact, formularul 101 urmeaza sa cuprinda o detaliere clara a veniturilor din dividende care trebuie raportate, acestea fiind grupate in functie de persoana de la care sunt primite. 

În forma actuala a Declaratiei privind impozitul pe profit se inscriu dividendele primite de la alta persoana juridica romana, fara alte precizari.

Mai mult decat atat, la randul 43.2.1 din formular contribuabilii nu vor mai completa suma ce reprezinta scutirea de la plata a impozitului pe profitul realizat din activitatea desfasurata pe durata de existenta a zonei defavorizate, asa cum este reglementat in prezent.

Citeşte mai mult pe avocatnet.ro

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO