1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 7 º

Companii

Dedeman cumpără de la Electroceramica Turda teren pentru un nou magazin

Producătorul de ceramică electrotehnică, Electroceramica, vinde mai multe terenuri cu o suprafaţă totală de peste 30.000 metri pătraţi retailerului Dedeman. 

19 aug, 2015 | | ECONOMICA.net

Producătorul Electroceramica SA din Turda, deţinut de italienii de la Barberi Rubinetterie Industriali vinde mai multe terenuri retailerului Dedeman, arată o hotărâre a adunării generale a acţionarilor, publicată în Monitorul Oficial. Este vorba de mai multe terenuri pe care se află construcţii industriale, cu o suprafaţă totală de peste 30.000 mp. Preţul convenit pentru vânzarea terenurilor către Dedeman este de 3 milioane de euro. 

Electroceramica poduce ceramică electrotehnică şi şi-a început activitatea în 1935, când princi­palele produse fabricate constau în articole ceramice de menaj, materiale refractare şi articole de laborator din porţelan. În 2008, compania italiană Barberi Rubinetterie Industriali devine acţionarul majoritar. Activitatea companiei a fost însă restructurată în ultimii ani şi numără în prezent 100 de angajaţi. 

Suprafaţa totală a terenului pe care funcţiona fabrica a avut 95.000 mp, însă compania a mai vândut bucăţi din teren altor producători. Compania a vândut o suprafaţă de 17.000 mp producătorului de materiale plastice Osma Plast, care şi-a început activitatea anul trecut şi care şi-a arătat interesul să mai cumpere din terenul deţinut de Electroceramica, a declarat pentru ECONOMICA.NET ing. Constantin Asprescu, membru în consiliul de administraţie al societăţii. Osma Plast România a avut anul trecut o cifră de afaceri de 1,5 milioane de euro şi un profit de 9.700 de euro şi are în plan creşterea numărului de angajaţi la 150 în perioada următoare. 

"Nu doar compania Dedeman a fost interesată de teren; au fost mai mulţi care au s-au interesat, iar cereri pentru terenuri mai mici primim în fiecare zi", a mai declarat pentru ECONOMICA.NET Asprescu.

După ce Electroceramica va vinde parcele din terenul de la Turda, va rămâne cu o suprafaţă de 20.000 metri pătraţi. Întrebat dacă această suprafaţă de teren este suficientă pentru activitatea Electroceramica, Asprescu spune că în momentul de faţă producătorului îi este suficientă o suprafaţă de 6.000 - 7.000 mp. Restul, îl păstrează pentru dezvoltări ulterioare. 

Electroceramica a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 3,62 milioane de euro şi a trecut la un profit de 104.000 euro, după pierderi înregistrate în 2013. 

Dedeman domină piaţa de bricolaj din România cu 41 de magazine şi cu afaceri de 770 de milioane de euro în 2014. Compania fondată de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl a avut anul trecut un profit de 94 de milioane de euro şi avea aproape 7.200 de angajaţi. Dedeman a mai cumpărat anul acesta un teren la Iaşi, de la dezvoltatorul de malluri Plaza Centers, pentru care a plătit 7,3 milioane de euro. 

CITEŞTE ŞI Plaza Centers a finalizat tranzacţia de vânzare a terenului din Iaşi. Preţul final, 7,3 milioane de euro

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO