Dedeman negociază preluarea centrului comercial Bistrița Retail Park

Dedeman, proprietarul clădirilor de birouri The Bridge de 80.000 mp, cumpărat cu 200 de milioane de euro de la Forte Partners și The Office din Cluj-Napoca de 59.000 mp, achiziționat anul acesta de la NEPI Rockcastle și Ovidiu Șandor cu 120 de milioane de euro, negociază achiziționarea Bistrița Retail Park, o galerie comercială de 7.850 mp din Bistrița, pentru care va plăti o valoare estimată între 10 și 15 milioane de euro.  Contactați de Economica.net, cei de la Element Development dezmint negocierile cu Dedeman.
Răzvan Zamfir - lun, 08 iul. 2019, 19:19
Dedeman negociază preluarea centrului comercial Bistrița Retail Park

Compania de dezvoltare imobiliară Element Development, deținută de Ionuț Dumitrescu, a finalizat în mai 2018 lucrările de construcție pentru galeria comercială Bistrița Retail Park, o investiție de 9 milioane de euro.

„Cu un grad de închiriere de peste 90% și o localizare excelentă, în noul pol comercial al orașului, lângă piața agro-alimentară, magazinele Selgros, Altex și Penny, suntem convinși că am livrat pe piață un produs competitiv”, declară Ionuț Bordei, CEO, Element Development.

Noul proiect comercial din centrul orașului Bistrița în suprafață totală de 7.850 mp are printre chiriași, un Carrefour Market, Decathlon și Sportisimo, JYSK, Lem’s, Top Shop, iar în food court se regăsesc branduri precum Churreria Julia, Noodle Pack, Salad Box și Spartan.

Element Development a fost înființată de Ionuț Dumitrescu, fost fondator al Eurisko. Element Development mai deține HQ Victoriei, o clădire de birouri în suprafață de 9.000 mp, finalizată în 2009 în zona Piața Victoriei și care în 2012 a fost vândută către fondul de investiții Zeus Capital.

Legătura e deja făcută

În luna iunie a acestui an, Dedeman s-a asociat cu Element Industrial și vor dezvolta împreună proiectul Eli Park 1, situat în zona Chitila-Buftea ce se prefigurează drept noul pol logistic de proximitate al Capitalei. Aceasta e prima tentativă a Dedeman, companie deținută de frații Dragoș și Adrian Pavăl, de a deveni dezvoltator imobiliar și n-ar fi exclus să preia parcul industrial la finalizarea lucrărilor de construcție.

Eli Park 1 este un parc logistic cu o suprafață închiriabilă de 50.000 mp. Lucrările de construcție la prima fază ce însumează 20.000 mp sunt în grafic, urmând să fie livrate în vara acestui an, când vor începe lucrările și la faza a doua. Primul chiriaș al proiectului este Paste Băneasa, care a închiriat o suprafață de 5.000 mp.

Dedeman e implicat în multe domenii, pentru a-şi dversifica investiţiile, pe lângă retailul DIY şi imobiliare, compania e implicată în afaceri pe piaţa de capital, unde controlează producătorul de materiale de construcţii Cemacon, şi deţine participaţii în producătorul de aluminiu Alro (23%), dar şi în Conpet, (7%), Electrica (5%) şi Transelectrica (6%).

Patronii Dedeman au cumpărat integral și Moldova Farming SRL, companie agricolă, care lucrează circa 8.000 de hectare de teren, după ce, în 2017, cei doi achiziționaseră un pachet de 20% din companie.

În fine, Dedeman e aproape de preluarea fostei platforme industriale Letea SA Bacău, acolo unde ar urma să fie dezvoltat un hub de business. Vânzarea activelor imobiliare ale Letea SA, (circa 342.449 mp teren, clădiri și construcții speciale), în trecut cea mai mare fabrică de hârtie din Estul Europei, se realizează prin negociere directă, prețul oferit fiind de 3,16 milioane euro.

Mai mult, frații Pavăl au contribuit cu două milioane de lei la platforma ROCA, lansată de Casa de Insolvență Transilvania, și dedicată susținerii afacerilor românești aflate în dificultate şi au înființat un fond de investiții dedicat companiilor cu capital privat local în valoare de 50 milioane de euro, condus de Laurenţiu Ciocîrlan, şef al departamentului de investiţitii al Raiffeisen.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...