Deficitul comercial al SUA a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimele 10 luni

Deficitul Comercial al Statelor Unite ale Americii a crescut cu 8,7 % în iunie, până la 44,5 miliarde dolari, cel mai ridicat nivel din ultimele zece luni, din cauza majorării preţurilor petrolului şi a importurilor de bunuri şi electronice, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.
Economica.net - vin, 05 aug. 2016, 17:44
Deficitul comercial al SUA a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimele 10 luni

Importurile au crescut în iunie cu 1,9%, până la 227,7 miliarde dolari, în timp ce exporturile au avut un avans mai modest, de numai 0,3 %, până la 183,2 miliarde dolari.

Statele Unite, care au devenit o putere în domeniul extracţiei de ţiţei neconvenţional, a exportat în perioada menţionată mai puţine hidrocarburi, dar şi mai puţine automobile noi, două dintre segmentele care s-au consolidat odată cu recuperarea economică.

Exporturile în Uniunea Europeană au crescut cu 7,8 %, cu un semnificativ avans al exporturilor în Marea Britanie, de 18,2 %.

Deficitul balanţei comerciale cu bunuri a crescut cu 6 %, până la 66 miliarde dolari, în timp ce tradiţionalul excedent din domeniul serviciilor s-a majorat cu 1,4%, până la 21,5 miliarde dolari.

Datele balanţei comerciale confirmă faptul că, în ceea ce priveşte consumul intern, responsabil pentru două treimi din Produsul Intern Brut, acesta continuă să fie solid în sectoare precum cel farmaceutic, al aparaturii electronice, electrocasnicelor şi textilelor.

Aceasta a făcut ca deficitul comercial cu China să crească cu 2,5 %, până la 29,8 miliarde dolari, în iunie, cel mai ridicat nivel după cel din noiembrie 2015, în timp ce, pe relaţia cu Japonia, deficitul comerţului cu bunuri s-a majorat cu 16%, până la şase miliarde dolari.

Valoarea importurilor din Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a crescut cu 11%, până la şapte miliarde dolari.

Consolidarea puternică a dolarului în raport cu principalele valute, în special cu euro şi lira sterlină, a continuat să afecteze sectorul exporturilor americane, care a devenit unul dintre elementele importante ale recuperării după criza din 2009.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu....
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...