Delegaţia Ucrainei la summitul NATO din 4-5 septembrie va fi condusă de preşedintele Poroşenko

Delegaţia Ucrainei la summitul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) care va avea loc în perioada 4-5 septembrie în Ţara Galilor (Marea Britanie) va fi condusă de preşedintele Petro Poroşenko, a anunţat marţi şeful Departamentului pentru politici informaţionale al Ministerului de Externe al Ucrainei, Evgheni Perebiinis, informează Unian.ua.
Economica.net - mar, 02 sept. 2014, 16:24
Delegaţia Ucrainei la summitul NATO din 4-5 septembrie va fi condusă de preşedintele Poroşenko

Potrivit oficialului ucrainean, în centrul atenţiei ţărilor participante la summit se va afla problema agresiunii declanşate de Rusia împotriva Ucrainei.

Poroşenko va prezenta, în cadrul reuniunii Consiliului Ucraina-NATO la nivel de şefi de state şi de guvern, abordări în vederea restabilirii securităţii în Europa, o evaluare a poziţiei şi rolului Ucrainei în sistemul de securitate, precum şi modalităţi în care s-ar putea dezvolta cooperarea dintre Ucraina şi NATO.

‘Desfăşurarea, în timpul summitului, a unei reuniuni comune la cel mai înalt nivel cu o singură ţară-parteneră este interpretat de noi ca un semnal clar în sprijinul Ucrainei, al importanţei rolului ei în spaţiul euroatlantic’, a spus Perebiinis.

Acesta a anunţat că Ministerul de Externe al Ucrainei elaborează împreună cu NATO un proiect de declaraţie comună pentru finalul acestei reuniuni de Consiliu, în care să fie oglindite în primul rând solidaritatea comunităţii internaţionale cu Ucraina, inamovibilitatea sprijinului din partea NATO pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, pentru dreptul poporului ucrainean de a-şi decide singur propriul viitor, fără amestec extern.

În afară de aceasta, Ucraina aşteaptă demararea unei cooperări practice pe marginea a o serie de vectori ai ajutorului consultativ şi tehnico-material din partea NATO în vederea întăririi capacităţii sale de apărare.

Te-ar mai putea interesa și
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 67.000 de teste, a......
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...