Delhaize va deschide 150 de magazine în acest an, în România, Serbia, Bulgaria şi Indonezia

Grupul belgian Delhaize, care deţine reţeaua de magazine Mega Image, are în plan pentru acest an accelerarea creşterii în România, Serbia, Bulgaria şi Indonezia, state în care urmează să deschidă 150 de supermarketuri noi, potrivit datelor companiei.
Economica.net - vin, 08 mart. 2013, 12:40
Delhaize va deschide 150 de magazine în acest an, în România, Serbia, Bulgaria şi Indonezia

Anul trecut, Delhaize a inaugurat în cele patru state 103 magazine noi, România beneficiind de cele mai multe deschideri, respectiv 88.

România ocupă primul loc la nivelul grupului în ceea ce priveşte extinderea reţelei, fiind urmată de Belgia, cu un plus de 19 magazine, Grecia – 17, Indonezia – 14, Albania- 5, Muntenegru – 2 şi Bulgaria – 1. În acelaşi timp, Delhaize a închis 97 de magazine în SUA şi câte trei în Serbia şi Bosnia şi Herzegovina.

Astfel, la finele anului trecut, Delhaize avea cel mai mare lanţ de supermarketuri din România, de 193 magazine, din care 132 sub marca Mega Image şi 61 Shop&Go.

Pe parcursul anului 2012, Delhaize Group a intrat în mai multe acorduri în Belgia şi România, care au dus la achiziţii de cinci milioane de euro, din care trei milioane de euro numai în ultimul trimestru. Potrivit presei locale, în ianuarie anul acesta, cinci din cele 20 de magazine ale reţelei Luca din Braşov au intrat în portofoliul Mega Image.

De la începutul anului, compania a inaugurat încă nouă magazine noi, cinci Mega Image şi patru Shop&Go, şi a depăşi pragul de 200 de unităţi.

România face parte la nivelul grupului din regiunea Europa de Sud-Est şi Asia, alături de Grecia, Indonezia, Serbia, Bulgaria, Bosnia şi Herzegovina şi Muntenegru.

Anul trecut, comparativ cu 2011, veniturile obţinute de Delhaize în această regiune au crescut cu 29,9%, la 3,2 miliarde euro, în principal ca urmare a achiziţiei reţelei de magazine Maxi din Grecia, dar şi a deschiderii de noi magazine în România şi Indonezia.

La nivelul întregului grup, veniturile au atins 22,7 miliarde euro, în creştere cu 7,7%, iar profitul net 105 milioane euro, cu 77,8% mai mic decât în 2011. La finele anului trecut, Delhaize Group avea aproximativ 158.000 de angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Cîțu infirmă că Ministerul Muncii va pierde bani la rectificare, dar că va fi virată o sumă mai mică de la buget pentru a acoperi deficitul de la pensii
Cîțu infirmă că Ministerul Muncii va pierde bani la rectificare, dar că va fi virată o sumă mai mică de la buget ...
Premierul Florin Cîţu a declarat joi, la Palatul Victoria, că la rectificarea bugetară nu se taie nimic de la Ministerul Muncii, dar sumele acordate de la bugetul de stat acestui minister vor fi......
Orban: Cel puţin 40 de miliarde de lei trebuie prevăzuţi pentru PNDL 3
Orban: Cel puţin 40 de miliarde de lei trebuie prevăzuţi pentru PNDL 3
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi că "este imperios" ca încă de pe acum să înceapă pregătirea PNDL ...
Transelectrica a făcut o listă de proiecte strategice, care vor fi implementate accelerat. Lista proiectelor
Transelectrica a făcut o listă de proiecte strategice, care vor fi implementate accelerat. Lista proiectelor
Transelectrica a elaborat o listă deschisă de proiecte strategice, care vor permite flexibilizarea Rețelei Electrice de ...
Wizz Air va opera două noi rute: Bucureşti – Gran Canaria şi Cluj-Napoca – Billund (Danemarca), din toamna lui 2021
Wizz Air va opera două noi rute: Bucureşti – Gran Canaria şi Cluj-Napoca – Billund (Danemarca), din toamna ...
Două noi rute vor fi operate de Wizz Air din Bucureşti către Gran Canaria (Insulele Canare) - Spania, respectiv din Cluj-Napoca ...