Dell operează în România un centru de soluţii în care activează 400 de persoane

Compania Dell operează în România un centru de soluţii în cadrul căruia activează aproximativ 400 de persoane - ce oferă suport clienţilor în 12 limbi - acesta fiind unul din cele 29 de centre pentru design, soluţii şi service operate de Dell la nivel mondial, potrivit unui comunicat al companiei.
Economica.net - joi, 26 iun. 2014, 18:27
Dell operează în România un centru de soluţii în care activează 400 de persoane

De asemenea, în 2003, a fost deschis un birou de reprezentanţă ce acoperă România, Bulgaria, Moldova şi Ţările din zona Adriaticii.

Potrivit sursei citate, în ultimii 5 ani, Dell a investit 18 miliarde de dolari pentru a asigura noua direcţie de dezvoltare a companiei, printr-o regândire masivă a modelului de afaceri, restructurare şi achiziţia a peste 20 de noi companii.

‘Deciziile recente luate de Dell au scopul de a consolida poziţia de lider a companiei ca furnizor de soluţii complete (end-to-end). La nivel global, Dell ajută 95% din companiile Fortune 500, peste 10 milioane de întreprinderi mici, precum şi guvernele din G20 să navigheze prin tehnologiile disruptive şi schimbările continue ce vor domina următoarele decenii. Strategia Dell se concentrează pe principalele preocupări ale clienţilor şi vine în întâmpinarea nevoilor în creştere ale acestora în privinţa noilor tehnologii, a volumului mare de stocare, securitate şi service rapid. Cum la nivel global, peste 2,5 cvintilioane de biţi de date sunt produşi zilnic, cheltuielile pentru cloud ale companiilor sunt estimate să atingă aproximativ 241 de miliarde de dolari până în 2020. Mai mult, peste 70% dintre manageri de top din companii au în plan o revizuire semnificativă a structurilor lor IT’, precizează Dell.

În prezent, 65% din membrii echipei Dell se concentrează pe dezvoltarea şi oferirea către clienţi a unor soluţii scalabile, ce reprezintă un standard în industrie, precum servere, stocare şi reţelistică. Ca o a doua direcţie de investiţie, Dell se va concentra pe asigurarea unei experienţe cât mai largi şi tot mai simplificate a clientului în procesul livrării, vizând prin acest demers întregul segment de clienţi, de la consumator, la cele mai mari organizaţii. A treia zonă de investiţii va viza lărgirea prezenţei companiei şi întărirea capacităţii sale de a concura pe pieţele emergente din întreaga lume.

‘În al patrulea rând, vom continua să investim în pieţele noastre în expansiune din zona PC, de tablete şi virtual computing. În ciuda recentelor scăderi ale cererii din segmentul PC la nivel global, creşterea concurenţială continuă din acest sector este esenţială pentru compania noastră şi vom continua să investim în această piaţă importantă’, au adăugat oficialii Dell. A cincea direcţie de dezvoltare va fi investiţia în echipe de vânzari şi în extinderea canalelor în parteneriat.

Recenta re-poziţionare strategică a Dell vine în urma procesului de delistare de pe bursă de anul trecut şi de reîntoarcere a sa la statutul de companie privată. Dell a fost fondată în 1984 de Michael Dell cu scopul de a oferi tuturor un acces mai uşor la tehnologie.

Te-ar mai putea interesa și
Rata șomajului în România a ajuns până la 3,14%, la sfârșitul lunii martie
Rata șomajului în România a ajuns până la 3,14%, la sfârșitul lunii martie
Rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost de 3,14%, la sfârşitul lunii martie 2024, în creştere de la 3,06% cât s-a înregistrat în luna anterioară, informează Agenţia......
Nou record pe minus. Prețul spot al energiei electrice ajunge duminică la cel mai mare nivel negativ din istoria pieței românești: minus 65 de euro/MWh
Nou record pe minus. Prețul spot al energiei electrice ajunge duminică la cel mai mare nivel negativ din istoria pieței ...
Prețul spot al energiei electrce tranzacționate sâmbătă cu livrare duminică la miezul zilei este din nou negativ în ...
Cutremur cu magnitudinea 6,5 în largul Indoneziei
Cutremur cu magnitudinea 6,5 în largul Indoneziei
Un cutremur cu magnitudinea 6,5 pe scara Richter s-a produs sâmbătă în largul coastei insulei indoneziene Java, a anunţat ...
Ciolacu îl susține pe Mugur Isărescu pentru încă un mandat la șefia BNR
Ciolacu îl susține pe Mugur Isărescu pentru încă un mandat la șefia BNR
Premierul Marcel Ciolacu îl susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia Băncii Naţionale, din motive de ...