1EUR = 4.7834 RON | Bucureşti 9 º

Imobiliare

Deloitte Technology a închiriat 15 apartamente în proiecte rezidențiale premium din București

Potrivit ultimului raport de piață al consultantului imobiliar Knight Frank, Deloitte Technology a închiriat 15 apartamente în proiecte rezidențiale pentru un an, unde și-a relocat angajații într-o mișcare care vine să confirme modificările din piață, conform cărora corporațiile renunță la hoteluri pentru închirierea de apartamente.

08 apr, 2019 | ECONOMICA.net

În T4 2018, nivelul chiriilor pentru apartamente nu au fluctuat în marile orașe din România, inclusiv în București, ci au rămas la același nivel cu cele din celelalte trei trimestre ale anului, iar stabilitatea prețurilor a determinat marile companii să închirieze apartamente mai degrabă, decât camere de hotel pentru expați.

În perioada analizată, nivelul chiriilor din orașele cu centre universitare majore, inclusiv Iaşi și Timișoara, a rămas constant. Aici a fost o cerere mai mare pentru unități de un dormitor atât pentru studenți cât și pentru tinerii directori.

În schimb, au avut loc schimbări importante în ceea ce privește cererea de proprietăți construite înainte de 2000. În ultimul trimestru al anului 2018, numărul acestor proprietăți a scăzut cu aproximativ 30%.

„Datorită unui număr mare de noi unități livrate în 2018 și unui mediu economic sănătos, unităţile rezidentiale noi sunt preferate celor construite înainte de 2000. Peste 60% ditre tranzacțiile înregistrate in Bucuresti implică noi proprietăți”, spun oficialii Knight Frank.

Majoritatea cererii provenite de la corporații au fost apartamente cu 1-2 camere în proiecte rezidențiale, înlocuind hotelurile, în cazul relocărilor expaților.

„De exemplu, Deloitte Technology a relocat 15 angajați noi, cu contracte de 1 an, în parcurile rezidențiale, care anterior ar fi rămas în camerele de hotel oferite de companie. Cele mai frecvente solicitări au fost pentru middle management și executivi cu cerințe pentru case moderne de 2-3 dormitoare, în apropierea parcurilor și a spațiilor de agrement din apropierea biroului”, susţin oficialii Knight Frank.

Pentru angajaţii cu funcţii de conducere (CEO, CFO, COO) locuinţele sunt căutate de obicei cu 4 luni în avans, iar procesul de relocare se sincronizează adesea cu programul școlilor internaționale. Pentru familiile mari, sunt preferate vile cu 4-5 dormitoare în zona de nord, în timp ce pentru cupluri sau familii mai mici, apartamente mari în proiecte rezidențiale high end.

Consultanţii imobiliari se aşteaptă ca piaţa să se schimbe şi din punctul de vedere al profilului clădirilor și specificațiilor de ultimă generație. Astfel, clădirile construite cu fațade și geamuri vitrate, cu privelişti neobstrucționate vor înlocui clădirile relativ joase în zone cunoscute ca fiind de categorie superioară.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO