Delta Hospital, singurul spital de la noi specializat în chirurgia obezităţii, se va numi Ponderas

Spitalul Delta Hospital, singurul spital din ţară specializat în chirurgie metabolică, îşi schimbă denumirea, după doi ani de prezenţă pe piaţă. De acum, Delta Hospital se va numi Ponderas.
Cristina Şomănescu - mar, 14 mai 2013, 09:11
Delta Hospital, singurul spital de la noi specializat în chirurgia obezităţii, se va numi Ponderas

Decizia de schimbare a numelui spitalului Delta Hospital a fost luată de cei cinci acționari ai unităţii pentru a susține focusul echipei medicale, recunoscută internațional pentru expertiza în tratarea pacienților obezi.

Din 2011, spitalul Ponderas (fostul spital Delta Hospital) este acreditat ca Centru de Excelență în Chirurgia Metabolică și Bariatrică şi singura unitate medicală de acest tip din Estul Europei.

Chirurgia metabolică este un domeniu nou al chirurgiei generale în România şi se adresează pacienților cu afecțiuni cardio-metabolice asociate obezității, precum: diabet zaharat, hipertensiune arterială, valori ridicate ale colesterolului și alte patologii metabolice.
Prezența acestor afecțiuni afectează calitatea vieții și scade considerabil speranța de viață a pacientului metabolic.

Până în prezent, aproximativ 70% dintre pacienții spitalului au fost tratați de obezitate, diabet și alte afecțiuni metabolice asociate, iar 30% dintre pacienţii unităţii au beneficiat de servicii de chirurgie generală cu indicație laparoscopică.

Peste jumătate dintre români sunt ori supraponderali, ori obezi

Peste jumătate din populația României este supraponderală sau obeză și se confruntă cu afecțiuni grave asociate obezității, reiese dintr-un studiu realizat de compania de cercetare GfK România, la comanda spitalului Ponderas.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional, de 1.608 persoane, cu vârsta peste 15 ani, în luna martie a acestui an. Pe cale de consecinţă, rezultatele studiului sunt reprezentative la nivel naţional pentru populaţia României cu vârsta peste 15 ani, cu o marjă de eroare de ±2.4%.

Studiul arată că prevalența diabetului zaharat este de două ori mai mare în rândul populației supraponderale față de cea normoponderală și de şase ori mai mare la populația obeză decât la cea normoponderală.

„În numai doi ani de activitate, am tratat chirurgical în spitalul nostru câteva mii de pacienți cu obezitate și afecțiuni metabolice asociate acestei boli. La nivel internațional, chirurgia metabolică s-a dovedit a fi cea mai eficientă soluție de tratament pentru pacientul supraponderal și obez, care are ca obiectiv atât scăderea ponderală, cât și ameliorarea până la vindecare a tuturor factorilor metabolici de risc. În continuare, ne propunem ca prin activitatea noastră să oferim pacienților tehnici chirurgicale de avangardă, pentru ca recuperarea lor să fie rapidă”, a spus Cătălin Copăescu, medic primar Chirurgie Generală, cu competență în Chirurgie Laparoscopică și Chirurgie Bariatrică şi directorul general al spitalului Ponderas.

Spitalul Ponderas dispune de o echipă chirurgicală specializată și acreditată pe baza expertizei profesionale și a cazuisticii, dotări și sisteme adaptate pentru îngrijirea pacienților supraponderali, mese de operații și aparate de investigații dimensionate corespunzător și un program medical complet de urmărire a pacienților postoperator.

Echipa medicală a spitalului Ponderas va efectua în continuare chirurgie generală laparoscopică atât pentru pacienți supraponderali, cât și normoponderali.
Echipa medicală a spitalului care performează aceste intervenţii este formatã din medici experți în chirurgie laparoscopică, care au operat cu succes peste 15.000 de pacienți.

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...