Democrata Hillary Clinton conduce detaşat cursa pentru votul electorilor potrivit unui sondaj Reuters-Ipsos

Democrata Hillary Clinton îşi menţine avansul puternic în cursa pentru obţinerea votului electorilor şi a mandatului prezidenţial potrivit unui nou sondaj realizat de Reuters/Ipsos. În alegerile prezidenţiale americane, victoria îi aparţine persoanei care a reuşit să strânge cele mai multe voturi din partea electorilor, iar asta nu înseamnă neapărat cel mai important vot popular, informează Reuters.
Economica.net - Dum, 23 oct. 2016, 10:04
Democrata Hillary Clinton conduce detaşat cursa pentru votul electorilor potrivit unui sondaj Reuters-Ipsos

În ultima săptămâna, sondajele de opinie au detectat puţine schimbări cu privire la structura electorală. Clinton îl conduce detaşat pe rivalul republican în cele mai multe state americane, de care are nevoie miliardarul pentru a obţine minimul de 270 de electori pentru mandatul prezidenţial.

Potrivit proiecţiilor electorale, democrata are şanse mai mari de 95% să câştige alegerile prezidenţiale, dacă acestea ar urma să aibă loc în această săptămână. De asemenea, rezultatul anticipat al alegerilor prezidenţiale este de 326 electori pentru Hillary Clinton şi 212 electori pentru Donald Trump.

Deşi Trump a ieşit relativ bine din ultima dezbatere electorală, sondajele de opinie au continuat să o arate câştigătoare pe Hillary Clinton.

Însă, prezidenţiabilul republican condamnă sondajele care o arată câştigătoare pe rivala sa democrată.

Cu doar 16 zile până la ziua alegerilor prezidenţiale, undele sondaje naţionale arată o cursă ceva mai strânsă între cei doi candidaţi, deşi prezidenţiabila democrată îşi menţine o conducere solidă.

Donald Trump a reuşit să câştige teren şi să-şi extindă cu şapte puncte procentuale electoratul din Carolina de Sud. Din păcate pentru el, miliardarul republican a pierdut avansul din Arizona. Aici, cursa electorală este mult prea strânsă pentru ca sondajele să numească un câştigător.

Însă, prezidenţiabilul republican se confruntă poate cu cea mai importantă provocare în Utah. În statul tradiţional conservator, doi candidaţi independeţi îi fură electoratul miliardarului republican şi îi distrug şansele acestuia de a obţine cei şase electori atât de importanţi în cursa „la muchie de cuţit” cu Hillary Clinton.

De asemenea, democrata a reuşit să-şi menţină avansul în Florida şi Pennsylvania. Cele două state au împreună un număr de 49 de electori.

În Ohio, cursa electorală este mult prea strânsă pentru ca sondajele să arate un câştigător.

Potrivit proiecţiilor electorale, o prezenţă reduse la urne va fi în special în favoarea lui Donald Trump.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...