1EUR = 4.7231 RON | Bucureşti 28 º

News

Deneş: 33,2 milioane lei prevăzute în acest an în buget pentru plantări de perdele forestiere

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a participat joi la plantarea unei perdele forestiere de protecţie pe A2, la kilometrul 193+760, în apropierea localităţii constănţene Siminoc, el precizând că în acest an sunt prevăzute în acest sens în buget fonduri de 33,2 milioane de lei pentru plantarea a 88 de hectare. 

14 mar, 2019 | Agerpres

În deschiderea evenimentului, ocazionat de debutul Lunii Plantării Arborilor organizată de Romsilva. Deneş a declarat că perdeaua forestieră de la Siminoc, instalată pe aproximativ 6,4 hectare, va fi constituită din 31.850 de puieţi de salcâm, sălcioară, corcoduş, păr şi păducel şi este parte a Programului Naţional de Plantare a perdelelor forestiere ce se va concretiza prin plantarea a peste 5.200 de hectare de liziere pentru protejarea a aproximativ 1.752 de kilometri de autostrăzi şi drumuri naţionale.

"În acest an avem în vedere, şi este aprobat deja prin trei HG, o suprafaţă de 88 de hectare de plantări de perdele forestiere şi începem cu al doilea lot pentru că primul lot din această primăvară de 6,7 hectare deja au fost plantat în judeţul Călăraşi şi astăzi participăm la lotul 2 de 6,4 hectare, în care se vor planta aproximativ 31.850 de puieţi din speciile salcâm, sălcioară, corcoduş, păr şi păducel. În această primăvară se vor planta 13,1 hectare, existând posibilitatea să mai putem planta încă şase hectare, din cele 88 de hectare de perdele forestiere prevăzute pentru acest an pentru care avem alocat un buget de 33,2 mil lei", a declarat Ioan Deneş.

Ministrul Apelor şi Pădurilor a mai afirmat că pentru realizarea programului de instalare a perdelelor forestiere sunt pregătite deja, în avans, pentru expropriere terenurile necesare.

"Mai avem pregătite încă patru proiecte de HG pentru expropriere pe încă 122 de hectare pe care vor începe aceste plantări de perdele forestiere, în primăvara anului următor. Pentru toate suprafeţele pe care deja le-am trimis de la noi de la autoritate, gărzile forestiere au pregătit documentaţiile tehnico-economice şi le-au transmis către ROMSILVA pentru exproprierea unei suprafeţe de 594 de hectare. În anii următori urmează să facem tot acel program de peste 5.200 de hectare", a conchis ministrul Apelor şi Pădurilor.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO