1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

IT&C

Depanero: Aspiratoarele, maşinile de tocat şi blenderele se defectează cel mai des iarna. Cauze: suprasolicitarea, neglijenţa

Aparatele de uz casnic, precum aspiratoarele, maşinile de tocat, blenderele, aerotermele sau caloriferele se defectează cel mai des în vacanţa de iarnă, suprasolicitarea şi neglijenţa utilizatorilor fiind printre principalii factori care contribuie la creşterea numărului de defecţiuni din perioada sărbătorilor, potrivit companiei de service electro-IT Depanero.

22 dec, 2016 | ECONOMICA.net

În această perioadă, numărul defecţiunilor aparatelor electronice şi electrocasnice este mai mare cu până la 30% comparativ cu perioada de vară, potrivit datelor Depanero. Statistica include şi aparate precum aerotermele şi caloriferele, care nu sunt folosite vara.

Specialiștii Depanero avertizează că, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă, anumite echipamente electrocasnice, cum ar fi aerotermele, caloriferele, aspiratoarele, mașinile de tocat și blenderele sunt solicitate mai mult, și pot ajunge astfel mai des în service. În general, cele mai multe defecțiuni apar în rândul echipamentelor de uz casnic, folosite frecvent în bucătărie și pentru curățenie.

Sfaturile Depanero pentru români, pentru a evita drumuri la garanţie sau la service:

  • - Aparatele frigorifice nu trebuie să fie folosite în încăperi cu temperaturi scăzute, mediul ambient ideal fiind cel în care este asigurată o temepratură de minimum 15 grade.
  • - Mixerul sau blenderul nu trebuie folosite continuu, ci cu pauză, după maximum 20 de minute de utilizare. Dacă nu sunt respectate pauzele necesare, există risc mare de ardere a motorului.
  • - La o folosire intensă a mașinii de tocat, grăsimea din carne se poate acumula în interiorul tubului aparatului, forţând motorul şi reducând eficienţa tocătorului. Dacă se întâmplă acest lucru, aparatul nu trebuie forțat, ci oprit imediat.
  • - Specialiștii Depanero le recomandă posesorilor de aparate electronice și electrocasnice să citească manualul de utilizare și să respecte instrucțiunile de întreținere, pentru a se asigura că le folosesc în cele mai bune condiții și astfel se vor putea bucura mai mult timp de ele.


"Mulți dintre posesorii de dispozitive electrice nu țin cont de aceste sfaturi. Nerespectarea unor reguli minime de folosire a echipamentelor electronice și electrocasnice poate genera, în cel mai bun caz, costuri semnificative de reparații. Utilizarea necorespunzătoare a acestor dispozitive implică și riscul apariției incendiilor, inundațiilor, electrocutărilor sau accidentărilor de tot felul", avertizează compania de service.

Depanero a ajuns la aproximativ 300 de angajaţi şi are afaceri în toate judeţele. cu 30.000 de clienţi pe lună în medie. Compania oferă servicii de consultanță, diagnosticare și remediere rapidă a defecțiunilor, atât pentru produsele aflate în garanție cât și pentru cele în post-garanție, pentru acestea din urmă oferind garanție la reparație.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO