Depanero: Românii aleg firma de service în funcţie de durata de reparaţie a produselor electronice

Durata de reparație a unui produs, alături de calitatea serviciilor, sunt principalele criterii în funcție de care utilizatorii români își aleg firma de service, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare de piață Millward Brown la solicitarea Depanero, cea mai mare firmă de service din România în domeniile electro-IT.
Economica.net - joi, 09 apr. 2015, 10:19
Depanero: Românii aleg firma de service în funcţie de durata de reparaţie a produselor electronice

Gradul mare de utilizare a dispozitivelor electrice, fie că vorbim de echipamente electronice (telefoane, tablete, laptopuri, televizoare, monitoare, camere foto, dispozitive audio-video etc.) sau electrocasnice (mixere, roboți de bucătărie, aragazuri, uscătoare de păr, aparate de tuns, mașini de spălat, frigidere etc.) implică și o incidență crescută a defecțiunilor și, în același timp, o nevoie tot mai mare a consumatorilor față de aceste tipuri de dispozitive.

Durata medie de reparație pentru produsele care ajung în service-urile Depanero este de sub 7 zile, în condițiile în care, potrivit legislației în vigoare, o firmă de service are la dispoziție 15 zile calendaristice pentru a repara un produs”, spune Adrian Antohi, director general Depanero.

Depanero oferă un timp foarte redus de reparare a produselor și cele mai puține reveniri în service ale echipamentelor. Acest lucru este posibil și datorită unui stoc foarte bun de piese în teritoriu, fapt ce permite repararea majorității echipamentelor încă de la prima vizită (în cazul vizitelor la domiciliu). Astfel, pentru 85% dintre consumatorii români este foarte important ca produsele lor să fie reparate cât mai repede, însă nu oriunde. Aproape 90% dintre români își doresc ca echipamentele defecte să fie reparate în unități de service autorizat, calitatea serviciilor oferite având prioritate în preferințele acestora în raport cu prețul, potrivit aceluiași studiu. Acest lucru scoate în evidență o schimbare în comportamentul consumatorilor: spre deosebire de anii trecuți, în prezent, tot mai puțini români apelează la depanatorii de cartier sau la „meșterii pricepuți“ recomandați de prieteni.

Incidența destul de ridicată a defecțiunilor apărute în scurt timp de la repararea produselor în afara unităților de service autorizat, lipsa garanției, dar și durata mai mare de reparație, sunt doar câteva dintre argumentele care au determinat o schimbare în mentalitatea consumatorilor români, aceștia conștientizând și apreciind acum beneficiile pe care le oferă unitățile de service autorizat. Depanero este singura firmă de service din România cu rețea națională și angajați proprii. În acest moment echipa noastră este formată din 285 de angajați și avem prezență în aproape  toate județele țării”, mai spune Adrian Antohi.

Potrivit studiului realizat de Millward Brown, în prezent, consumatorii știu concret ce să facă atunci când se defectează un produs: 75% dintre ei verifică valabilitatea garanției produsului, iar aproape 57% dintre consumatori sună direct la firma de service oferită la garanție.

Recomandările prietenilor și familiei cu privire la alegerea firmei de service sunt, de asemenea, importante pentru consumatori, peste 70% dintre aceștia având tendința de a le da curs.

Ne preocupă foarte mult nivelul de satisfacție a clienților noștri, de aceea căutăm să atragem permanent în echipă cei mai buni tehnicieni, pe care îi sprijinim să rămână conectați la ultimele noutăți din piață și să cunoască toate caracteristicile celor mai noi produse cu ajutorul programelor de training pe care le oferim la locul de muncă”, declară Adrian Antohi.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...