1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

News

Departamentul pentru Turism din Ministerul Economiei anunţă că turiştii pot recupera banii plătiţi pe vacanţe în China, dar fără despăgubiri

Departamentul de Turism din Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri recomandă evitarea deplasărilor care nu sunt necesare în Republica Populară Chineză, având în vedere că există un focar de pneumonie virală (coronavirus) în provincia Hubei, localitatea Wuhan. Totodată, Departamentul pentru Turism anunță că turiștii care și-au cumpărat vacanțe în Republica Populară Chineză, în provinciile afectate de pneumonie virală (coronavirus), și vor să își anuleze călătoria, au posibilitatea să își recupereze integral sumele plătite către operatorii de turism, însă nu pot beneficia de despăgubiri suplimentare.

29 ian, 2020 | ECONOMICA.net

Conform art. 13, alin. (3) din Ordonanța nr. 2/2018 privind comercializarea pachetelor de servicii de călătorie, „călătorul are dreptul să înceteze contractul privind pachetul de servicii de călătorie înainte de începerea executării pachetului, fără a plăti vreo penalitate de încetare în cazul unor circumstanțe inevitabile și extraordinare care se produc la locul de destinație sau în vecinătatea imediată a acestuia și care afectează în mod semnificativ executarea pachetului sau care afectează semnificativ transportul pasagerilor la destinație".

Prin circumstanțe inevitabile și extraodinare se înțelege, conform art. 3, alin. (3) din Ordonanța nr. 2/2018 „o situație care nu poate fi controlată de partea care invocă o astfel de situație și ale cărei consecințe nu ar fi putut fi prevăzute și evitate chiar dacă s-ar fi luat toate măsurile rezonabile".

Începând cu data de 27 ianuarie, comercializarea și executarea pachetelor de servicii turistice pe teritoriul Republicii Populare Chineze este suspendată de către Ministerul Culturii și Turismului din China printr-un ordin, în încercarea de a preveni și ține sub control răspândirea infecțiilor cauzate de coronavirus.
 
În acest sens, Asociația Națională a Agențiilor de Turism din Republica Populară Chineză face apel către furnizorii de servicii turistice interne și internaționale, printr-o scrisoare deschisă semnată pe 26 ianuarie, pentru acordarea de sprijin turiștilor în vederea recuperării sumelor achitate în cazul în care aceștia solicită anularea excursiei.
 
Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat în această dimineață că 132 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte 1.459 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 5.974.
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO