1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

News

Depozitarul Central distribuie dividende acţionarilor Conpet, începând din 28 iunie

Acţionarii Conpet S.A. vor putea intra în posesia dividendelor aferente anului 2017, în perioada 28 iunie - 31 decembrie 2018, a anunţat, miercuri, Depozitarul Central, într-un comunicat de presă.

27 iun, 2018 | Agerpres

Depozitarul Central, în calitate de emitent, va distribui acţionarilor dividendele prin intermediul serviciul naţional lansat, iar valoarea dividendului brut pe acţiune va fi de 8,04168315 lei.

Acţionarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistraţi în registrul acţionarilor emitentului la data de 12 iunie 2018.

În schimb, acţionarii care sunt clienţi ai unui participant la sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului Central îşi pot încasa dividendele prin intermediul acestuia. Pentru acţionarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se face fie prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de acţionari, fie în numerar, la ghişeele bancare ale CEC Bank din întreaga ţară.

Potrivit sursei citate, începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare decontare şi registru.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO