Depozitarul Central distribuie dividende pentru Casa de Bucovina, BVB şi OMV Petrom, începând de vineri

Depozitarul Central distribuie, în perioada 5 iunie 2020 - 5 iunie 2023, dividende pentru acţionarii Casa de Bucovina - Club de Munte (simbol BCM), conform unui comunicat al instituţiei, scrie Agerpres. 
Economica.net - vin, 05 iun. 2020, 05:30
Depozitarul Central distribuie dividende pentru Casa de Bucovina, BVB şi OMV Petrom, începând de vineri

Valoarea dividendului brut este de 0,014 lei.

Acţionarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistraţi în registrul acţionarilor emitentului, la data de 20.05.2020.

Tot de vineri, Depozitarul Central distribuie dividende pentru acţionarii emitentului Bursa de Valori Bucureşti. Valoarea dividendului brut pe acţiune este de 0,822227 lei, anunţă Agerpres. 

Acţionarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistraţi în registrul acţionarilor emitentului, la data de 19 mai 2020.

Totodată, Depozitarul Central distribuie în perioada 05 iunie 2020 – 06 iunie 2023, dividende pentru acţionarii OMV Petrom S.A. (simbol SNP), valoarea dividendului brut pe acţiune de fiind de 0,031 lei.

Acţionarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistraţi în registrul acţionarilor emitentului, la data de 14 mai 2020.

Acţionarii care sunt clienţi ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului Central îşi pot încasa dividendele prin intermediul acestuia.

Pentru acţionarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se face astfel: prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de acţionari; în numerar, la ghişeele bancare ale BRD-GSG S.A. din întreaga ţară.

Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare-decontare şi registru. 

Te-ar mai putea interesa și
„Europa ar putea muri”, declară Macron, pledând pentru o apărare comună mai puternică şi „autonomie strategică”
„Europa ar putea muri”, declară Macron, pledând pentru o apărare comună mai puternică şi „autonomie ...
Preşedintele francez Emmanuel Macron a zugrăvit joi un portret alarmist al Uniunii Europene, despre care a afirmat că 'ar putea să moară', se află 'în situaţie de încercuire' şi riscă să......
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Guvernul ungar intenţionează să dea în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare, a declarat ...
OVES Enterprise: investițiile în inovație și în crearea de noi produse ar putea genera o creștere de circa 30% a industriei locale de IT în 2024
OVES Enterprise: investițiile în inovație și în crearea de noi produse ar putea genera o creștere de circa 30% a industriei ...
Blocajul în care se află piața românească de IT, marcată de disponibilizări, de suspendări de proiecte, de contextul ...
Încasările Fiscului au crescut cu 41,8 miliarde lei în primul trimestru
Încasările Fiscului au crescut cu 41,8 miliarde lei în primul trimestru
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a avut încasări de 97,1 miliarde lei în primul trimestru al acestui an, ...