Depozitarul Central distribuie dividende pentru Zentiva SA până la finele lui 2015

Depozitarul Central (DC) va distribui dividende pentru Zentiva, în perioada 29 mai 2014 - 31 decembrie 2015, valoarea dividendului brut pe acţiune fiind de 0,0720 lei, informează luni DC.
Economica.net - lun, 26 mai 2014, 10:04
Depozitarul Central distribuie dividende pentru Zentiva SA până la finele lui 2015

‘Faptul că Zentiva SA a ales să distribuie dividende prin intermediul Depozitarului Central, pentru al patrulea an consecutiv, este o reconfirmare a utilităţii şi eficienţei acestui serviciu. Ne bucurăm că există o continuitate în colaborarea cu partenerii noştri şi ne reafirmăm angajamentul că vom continua să dezvoltăm servicii de calitate, în direcţia dezvoltării pieţei de capital româneşti’, a declarat Adriana Tănăsoiu, director general al Depozitarului Central.

Acţionarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistraţi în registrul acţionarilor emitentului, la data de 16 mai 2014.

Plata dividendelor către acţionarii emitentului se va efectua prin transfer bancar în baza solicitărilor transmise de acţionari, începând cu data de 29 mai 2014 şi tot prin transfer bancar în contul participanţilor la sistemul RoClear, pentru acei acţionari care au mandatat intermediarii să colecteze dividendele în numele acestora, începând cu data de 29 mai 2014. Pentru acţionarii persoane fizice, dividendele se vor distribui în numerar la ghişeele şi oficiile poştale din întreaga ţară. Acţionarii arondaţi ghişeelor poştale informatizate din mediul urban vor putea ridica suma aferentă dividendelor ce li se cuvin de la oricare dintre ghişeele şi oficiile poştale informatizate din ţară, începând cu data de 19 iunie 2014.

Serviciul naţional de distribuire a dividendelor a fost lansat de către Depozitarul Central în martie 2010 pentru a simplifica distribuirea de dividende către investitori şi a răspunde la cerinţele emitenţilor. Serviciul se adresează atât emitenţilor listaţi pe pieţele reglementate şi celor tranzacţionaţi pe sistemele alternative de tranzacţionare, cât şi societăţilor care nu mai sunt prezente pe piaţa de capital, dar care sunt preocupate de asigurarea unui tratament corect şi egal al acţionarilor.

Conform informaţiilor financiare remise Bursei de Valori Bucureşti, producătorul de medicamente Zentiva a înregistrat, în primul trimestru al acestui an, un profit net de 14,27 milioane lei, cu 2,66% mai mare comparativ cu cel obţinut în perioada similară din 2013, conform informaţiilor financiare remise Bursei de Valori Bucureşti.

Veniturile companiei au totalizat 101,079 milioane lei (plus 35,2%), iar cheltuielile 83,229 milioane lei (plus 44,57%).

Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 38,7%, ajungând la 102,173 milioane lei, iar producţia vândută a fost de 95,417 milioane lei (plus 26,75%).

Zentiva este listată la BVB, Categoria II, iar acţionarii societăţii sunt Venoma Holdings Limited Cipru, cu 50,9809% din acţiuni, Zentiva NV Amsterdam – 23,9282% şi alţi acţionari – 25,0909%.

Te-ar mai putea interesa și
Cele mai potrivite cadouri de Paște pentru angajați și partenerii de afaceri
Cele mai potrivite cadouri de Paște pentru angajați și partenerii de afaceri
Pe măsură ce sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, tot mai mulți dintre noi ne îndreptăm atenția către alegerea cadourilor perfecte pentru colegii de la muncă și partenerii de......
Criză cacao – Explozia preţurilor a impulsionat Ecuadorul să îşi majoreze producţia
Criză cacao – Explozia preţurilor a impulsionat Ecuadorul să îşi majoreze producţia
Producţia anuală de boabe de cacao a Ecuadorului ar urma să atingă pragul de 500.000 de tone în următorii doi ani, ...
Startup-ul Telerenta, platformă pentru închirierea dispozitivelor, adaugă noi categorii de produse, precum foto şi video, electrocasnice şi IT. ”Estimăm că până la finalul lunii mai vom depăşi 400 de produse ce pot fi închiriate”
Startup-ul Telerenta, platformă pentru închirierea dispozitivelor, adaugă noi categorii de produse, precum foto şi video, ...
Startup-ul românesc de tehnologie, Telerenta, care operează singura platformă de închiriere de echipamente electronice ...
Un nou brand de smartphone-uri a intrat pe piața din România. Costă de la 599 lei și pot fi reparate acasă
Un nou brand de smartphone-uri a intrat pe piața din România. Costă de la 599 lei și pot fi reparate acasă
Human Mobile Devices (HMD), producătorul telefoanelor Nokia, a dezvăluit miercuri prima sa gamă de smartphone-uri sub ...