1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Finanţe şi bănci

Depozitele constituite în bănci au scăzut în martie cu 1%. Economiile firmelor - scădere cu 2,6% la lei şi cu 2,8% la valută

Valoarea depozitelor constituite în bănci de populaţie şi firme s-a redus, în martie 2016, cu 1% faţă de februarie, pe fondul diminuării depozitelor constituite de firme, atât în lei, cu 2,6%, cât şi în valută, cu 2,8%, reiese din datele publicate luni de Banca Naţională a României (BNR).

25 apr, 2016 | Agerpres

Comparativ cu martie 2015, depozitele în bănci au crescut cu 9,5% pe seama economiilor realizate de companii, atât în lei cât şi în valută, unde s-a consemnat un avans anual de 17,2%, respectiv 7,9%.

Depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei au crescut uşor, în martie faţă de februarie, cu 0,2%, până la 93 de miliarde de lei, dar faţă de martie 2015 au urcat cu 6,7% (10% în termeni reali).

''Depozitele în valută ale rezidenţilor gospodării ale populaţiei şi persoane juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare), exprimate în lei, s-au diminuat cu 0,9%, până la nivelul de 83.203,1 milioane lei (exprimate în euro, depozitele în valută s-au redus cu 1%, până la 18.597,9 milioane euro). Comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent, depozitele în valută ale rezidenţilor exprimate în lei au crescut cu 6,5% (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenţilor s-au majorat cu 5%); depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei exprimate în lei au crescut cu 5,9% (exprimate în euro, depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei s-au majorat cu 4,4%), iar depozitele în valută ale persoanelor juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) exprimate în lei au crescut cu 7,9% (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenţilor persoane juridice s-au majorat cu 6,3%)'', se arată în comunicatul BNR.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO