1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 35 º

Finanţe şi bănci

Depozitele în lei au scăzut în martie faţă de februarie, iar cele în valută au stagnat - BNR

Depozitele în lei constituite la bănci au scăzut în martie faţă de februarie, în timp ce depozitele în valută au stagnat, iar faţă de martie 2014 economiile în lei au crescut cu 6,9%, iar cele în valută cu 4%, reiese din datele publicate luni de Banca Naţională a României.

27 apr, 2015 | Agerpres

Per total, depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali s-au redus în luna martie 2015 cu 0,9% faţă de februarie, până la 226,7 miliarde de lei, scrie Agerpres.

Potrivit datelor BNR, depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei s-au diminuat cu 0,1%, până la 87,15 miliarde de lei, în martie faţă de februarie, însă au înregistrat o creştere anuală de 7,4% (6,6% în termeni reali) faţă de 31 martie 2014.

În acelaşi timp, depozitele în lei ale persoanelor juridice au scăzut, de la o lună la alta, cu 3,3%, până la 61,45 miliarde de lei. În schimb, acestea au avut o evoluţie anuală pozitivă, crescând 6,2% (5,4% în termeni reali).

'Depozitele în valută ale rezidenţilor gospodării ale populaţiei şi persoane juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare), exprimate în lei, s-au majorat cu 16,4 milioane de lei, până la nivelul de 78,09 miliarde de lei (exprimate în euro, depozitele în valută au crescut cu 0,7%, până la 17,71 miliarde de euro)', se mai arată în comunicatul BNR.

Comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent, depozitele în valută ale rezidenţilor exprimate în lei au crescut cu 4% (exprimate în euro, acestea s-au majorat cu 5,1%). Depozitele în valută ale populaţiei, exprimate în lei, au crescut cu 5,9% (exprimate în euro, acestea s-au majorat cu 7%), iar cele ale firmelor, exprimate în lei, au crescut cu 0,3% (exprimate în euro, depozitele firmelor au crescut cu 1,3%), reiese din datele BNR.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO