1EUR = 4.7326 RON | Bucureşti 32 º

Finanţe şi bănci

Depozitele în lei constituite de populaţie în bănci au scăzut, în august faţă de iulie, pentru a doua lună consecutiv

Depozitele constituite de populaţie în lei au scăzut cu 0,5% în luna august faţă de iulie 2016, pentru a doua lună consecutiv, după aproape un an de creşteri, însă ca ritm anual se menţin pe plus, cu un avans de 10,5%, reiese din datele publicate vineri de Banca Naţională a României (BNR).

23 sep, 2016 | Agerpres

'Depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei au scăzut cu 0,5% până la 96,939 miliarde de lei. (...) Depozitele în lei ale persoanelor juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) s-au redus cu 3,6 la sută, până la 77,794 miliarde lei', se arată în comunicatul BNR.

Comparativ cu august 2015, depozitele în bănci au crescut cu 11,8% pe seama economiilor în lei realizate de companii, unde s-a consemnat un avans anual de 21,4%. În acelaşi timp, economiile în lei ale persoanelor fizice au înregistrat un ritm anual de creştere de 10,5%.

''Depozitele în valută ale rezidenţilor gospodării ale populaţiei şi persoane juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare), exprimate în lei, s-u diminuat cu 1,1%, până la nivelul de 83,762 miliarde de lei (exprimate în euro, depozitele în valută au scăzut cu 0,8%, până la 18,81 miliarde de euro). Comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent, depozitele în valută ale rezidenţilor exprimate în lei au crescut cu 5,4% (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenţilor s-au majorat cu 4,9%); depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei exprimate în lei au crescut cu 6,9% (exprimate în euro, depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei s-au majorat cu 6,4%), iar depozitele în valută ale persoanelor juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) exprimate în lei au crescut cu 2,4% (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenţilor persoane juridice s-au majorat cu 1,9%)'', se mai arată în comunicatul BNR.

Astfel, valoarea totală a depozitelor constituite în bănci de populaţie şi firme s-a majorat cu 0,5% în august faţă de iulie 2016.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO