1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Deputata britanică pro-UE Jo Cox a murit după ce a fost împuşcată şi înjunghiată în nordul Angliei

Jo Cox, deputata laburistă pro-UE, 41 de ani, a decedat joi la puţin timp după ce a fost împuşcată la Birstall (nordul Angliei), cu o săptămână înainte de referendumul privind apartenenţa Marii Britanii la UE, relatează AFP, potrivit Agerpres.

16 iun, 2016 | Agerpres

'Cu regret anunţ că femeia a decedat din cauza rănilor', a anunţat comandantul poliţiei locale, Dee Collins, în cursul unei conferinţe de presă. Decesul a fost constatat la 12.48 GMT, a precizat sursa citată.

Poliţia, care a arestat un bărbat suspect, în vârstă de 52 de ani, a anunţat că au fost audiaţi un 'număr mare de martori'. Bărbatul, ale cărui motive pentru comiterea crimei nu au fost precizate, a fost descris de vecini ca fiind un 'solitar'.

'Familia laburistă şi întreaga ţară sunt în stare de şoc şi cuprinşi de tristeţe după uciderea oribilă a deputatei Jo Cox', a reacţionat pe Twitter liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn.

'Moartea lui Jo Cox este o tragedie. 'Ea a fost un membru angajat şi implicat al parlamentului. Gândurile mele se îndreaptă spre soţul ei, Brendan, şi cei doi copii mici ai lor', a scris de asemenea pe Twitter premierul britanic, David Cameron.

Potrivit unui martor citat de Sky News, agresorul ar fi strigat 'Marea Britanie, mai întâi' sau 'Prioritate Regatului Unit'.

După anunţarea agresiunii împotriva deputatei, tabăra militantă pentru menţinerea Regatului Unit în UE şi-a anunţat suspendarea campaniei pentru ziua de joi. Fost primar al Londrei şi lider al taberei pro-Brexit (ieşirea din UE), Boris Johnson, a precizat de asemenea că suspendă campania pentru joi, în timp ce David Cameron a anunţat că anulează o reuniune pro-UE în Gibraltar, unde a sosit în cursul după-amiezii.

Jo Cox, deputată laburistă pro-europeană din circumscripţia Batley şi Spen (West Yorkshire), a fost împuşcată după care s-a prăbuşit într-o baltă de sânge, potrivit unui martor citat de Press Association. Atacul s-a produs în apropierea bibliotecii municipale din Birstall, unde deputata se întâlnea în mod constant cu electoratul ei. Femeia fusese aleasă în alegerile legislative din 2015. Un bărbat a suferit răni uşoare în urma atacului, potrivit poliţiei locale.

Campania pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană nu-şi va relua activităţile vineri, după ce deputata laburistă Jo Cox a fost împuşcată mortal în stradă joi în circumscripţia sa electorală, relatează agenţia Reuters.

''Această tragedie a şocat pe toată lumea din cadrul campaniei şi, în special, pe cei din Yorkshire, care lucrau împreună cu ea. Ca urmare a acestei veşti îngrozitoare, ne-am suspendat campania pentru astăzi şi mâine'', a declarat Will Straw, director executiv al campaniei ''Stronger In Europe'', într-o postare pe Facebook.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO