1EUR = 4.7729 RON | Bucureşti 16 º

News

Deputatul Nicolae Păun, reţinut de DNA, va fi prezentat vineri la ÎCCJ cu propunere de arestare preventivă

Deputatul Nicolae Păun a fost reţinut joi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul în care este de acuzat de mai multe infracţiuni, potrivit Agerpres. 

25 feb, 2016 | Agerpres

El va fi prezentat vineri magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) cu propunere de arestare preventivă.

'Luând cunoştinţă de rezultatele supunerii la vot, de către plenul Camerei Deputaţilor, la data de 24 februarie, a cererii (...) de încuviinţare a reţinerii şi a arestării preventive, procurorii (...) au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 25 februarie, a inculpatului Păun Nicolae, deputat (...). La data de 26 februarie, inculpatul Păun Nicolae urmează a fi prezentat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile', se arată într-un comunicat al DNA transmis AGERPRES.

Conform DNA, Nicolae Păun este cercetat pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbarea fără respectarea prevederilor legale a destinaţiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălarea banilor, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumpărare de influenţă şi influenţarea declaraţiilor, toate infracţiunile fiind săvârşite în formă continuată.

Plenul Camerei a admis miercuri cererea DNA pentru încuviinţarea arestării lui Nicolae Păun, după ce săptămâna trecută a încuviinţat o altă cerere a procurorilor pentru reţinerea deputatului.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO