Deputatul Sebastian Ghiţă, la DNA Ploieşti

Deputatul Sebastian Ghiţă a sosit, marţi, fiind adus cu mandat, la sediul DNA Ploieşti.
Economica.net - mar, 17 feb. 2015, 10:16
Deputatul Sebastian Ghiţă, la DNA Ploieşti

El a declarat, înainte de intrarea în sediul instituţiei, că presupune că se află în acest loc în legătură cu cazul în care este cercetat cumnatul premierului Ponta, Iulian Herţanu.

Ghiţă a precizat, răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor, că îl cunoaşte pe Herţanu însă nu are o relaţie ”foarte strânsă” cu acesta.

Întrebat dacă se aştepta să fie chemat la DNA, deputatul a spus că nu, motivând că ”nu am multă legătură cu domnul Herţanu”.

Deşi iniţial Sebastian Ghiţă a declarat că nu ştie în ce calitate se află la DNA, ulterior, citind de pe un document pe care-l avea în mână, a spus că a venit în calitate de suspect, scrie Agerpres.

 

Iulian Herţanu, adus cu mandat la DNA Ploieşti

Cumnatul premierului Ponta, Iulian Herţanu, a fost adus marţi cu mandat la DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti, pentru a fi audiat.

Înaintea acestuia a fost adus fostul consilier judeţean Mihai Coman. Acesta a fost timp de mai mulţi ani membru al PSD Prahova, iar în prezent este membru PNL Prahova şi angajat ca şi consilier al SC Hidro Prahova SRL, societate care derulează un contract pe fonduri europene privind realizarea reţelelor de apă şi canalizare în mai multe localităţi ale judeţului.

Procurorii au adus mai multe documente şi unităţi de stocare informatică. Potrivit unor surse judiciare, patru persoane vor fi audiate, marţi, la DNA Ploieşti, în acest dosar.

Preşedintele CJ Prahova, la sediul DNA Ploieşti

Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, a fost adus marţi, cu mandat, la sediul DNA Ploieşti.

Întrebat dacă are vreo legătură cu dosarul în care e cercetat cumnatul lui Ponta, Iulian Herţanu, Cosma a spus că nu ştie şi că urmează să afle despre ce este vorba.

Cumnatul premierului, Iulian Herţanu, ar fi cercetat pentru că împreună cu alte persoane ar fi constituit un grup infracţional, care a acţionat în vederea câştigării frauduloase a contractului de extindere reţele de canalizare în oraşul Comarnic, au declarat, marţi, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Aceleaşi surse au precizat că din grup fac parte Iulian Herţanu – administrator de drept şi începând cu data de 25 aprilie 2014 administrator de fapt al SC Grossman Engineering Group SRL, respectiv angajat al SC CVR Asfalt Construct Group SRL Dobroeşti, jud. Ilfov, Vladimir Răzvan Ciorbă, administrator/asociat la mai multe firme, printre care şi SC CVR Asfalt Construct Group SRL, dar şi Mihail Marian Coman – administrator/asociat la SC Indserv SRL Ploieşti şi angajat al SC Hidro Prahova SA în calitate de consilier al directorului general din data de 24 mai 2012.

Potrivit surselor citate, aceştia au constituit un grup infracţional ”pentru a acţiona în vederea câştigării frauduloase a contractului de lucrări având ca obiect ‘Extindere reţele de canalizare în oraşul Comarnic’ – contract semnat la data de 13 ianuarie 2012 între Asocierea SC Grossman Engineering Group SRL – SC EURO CONSTRUCT TRADING 98 SRL şi SC Hidro Prahova SA Ploieşti ( C.L.6 ), contract finanţat în mare parte din fonduri provenite de la Uniunea Europeană, respectiv pentru însuşirea unor importante sume de bani, prin schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute în cadrul proiectului cu finanţare europeană, şi sustragerea de la plata contribuţiilor datorate către stat, prin evidenţierea unor cheltuieli nereale sau operaţiuni fictive în documentele societăţilor pe care le-au controlat”.

La grupul infracţional astfel constituit a aderat, prin numirea ca administrator al SC Grossman Engineering Group SRL începând cu data de 25 aprilie 2014, şi Liviu Munteanu, au arătat sursele citate.

Procurorii DNA au efectuat marţi percheziţii în 14 locaţii, majoritatea situate în municipiile Bucureşti şi Ploieşti, la sedii de societăţi comerciale ori domicilii ale unor persoane.

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...