1EUR = 4.7729 RON | Bucureşti 16 º

Extern

Deşi beneficiază de servicii medicale garantate, Obama şi-a cumpărat o asigurare din banii proprii

Preşedintele american Barack Obama şi-a cumpărat o asigurare medicală, conformându-se cerinţelor reformei în domeniul sănătăţii pe care chiar el a iniţiat-o, într-un gest pur simbolic, întrucât Obama, ca orice preşedinte american, beneficiază de servicii medicale garantate, după cum anunţă Casa Albă, citată de agenţia rusă de presă RIA Novosti.

24 dec, 2013 | Agerpres

'Şeful statului are plăcerea de a participa la acest program şi astfel de a-şi exprima sprijinul pentru reformă, în cadrul căreia peste 1 milion de persoane vor putea beneficia de servicii medicale de calitate şi accesibile', a afirmat un purtător de cuvânt al administraţiei de la Washington.

Obama a cumpărat o singură o asigurare medicală, pentru el şi pentru întreaga familie, ceea ce îl va costa circa 400 de dolari lunar, conform agenţiei de presă menţionate.

Casa Albă a prelungit luni cu o zi perioada în care americanii îşi mai pot cumpăra o asigurare medicală în cadrul noii legi. După cum declaraseră anterior autorităţile de la Washington, primirea cererilor trebuia să înceteze în noaptea de luni spre marţi.

Această prelungire a termenului limită este legată de afluxul mare de vizitatori pe site-ul HealthCare.gov: luni după-amiază, numărul acestora era de 850.000.

Reforma sistemului de sănătate, pusă în aplicare din 2011, obligă majoritatea americanilor să cumpere o asigurare de sănătate, care va începe să funcţioneze de la 1 ianuarie 2014.

Autorităţile americane au creat pieţe online şi call center-uri destinate achiziţiei de servicii de sănătate, în speranţa creşterii concurenţei între societăţile de asigurare pentru ca preţul final al asigurării să fie mai mic pentru cumpărător. Platforma on-line a înregistrat însă mari disfuncţionalităţi în activitatea sa, iar Obama a promis să corecteze omisiunile până la sfârşitul lunii noiembrie. Problemele legate de punerea în aplicare a reformei sănătăţii reprezintă astăzi o chestiune politică fundamentală pe agenda internă a SUA.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO