Deşi programul „O familie, o casă” e încă în Parlament, 48% dintre apartamentele dezvoltate în Bucureşti s-ar încadra în condiţiile impuse

Deși programul care va înlocui "Prima Casă", denumit "O Familie, o casă" e încă blocat în Camera Deputaților, cei interesați să intre în programul cu componentă socială pot găsi, încă, apartamente care să se preteze condițiilor impuse, inclusiv valorii maxime de garantare de 70.000 de euro. Cele mai multe proiecte rezidențiale cu apartamente ce pot fi achiziționate prin viitorul program sunt în zonele de sud și vest ale Bucureștiului, iar locuințele din proiectele destinate mass market, care se încadrează majoritar în program, vor reprezenta circa 48% din piață în acest an.
Economica.net - lun, 11 nov. 2019, 19:30
Deşi programul

Un proiect care se pretează programului guvernamental e Metalurgiei Park, un concept SudRezidențial și, de fapt, înglobează mai multe proiecte rezidențiale ale unor multipli dezvoltatori parteneri. Terenul pe care e dezvoltat parcul rezidențial are 50 de hectar, va include 5.000 de apartamente cu livrare în 2020.

Cosmopolis e un proiect bine cunoscut, deja, care însumează peste 3.000 de apartamente, iar în ultimii 11 ani, dezvoltatorul turc Opus Land Development, companie controlată de Ahmet Buyukhanli, a investit circa 300 de milioane de euro. În această vară, dezvoltatorul a anunțat că va mai construi până în 2025 alte 7.000 de apartamente. Astfel, la finalizare, proiectul din Șefăneștii de Jos va depăși 10.000 de locuințe, va fi practic un orășel.

Revenind în sudul Bucureștiului, proiectul rezidențial Apollo Residence din Berceni e amplasat pe un teren de 16.000 mp și va avea 310 unități locative. Regimul de înălțime al imobilelor ce compun proiectul conform PUZ-ului aprobat și a autorizației de construcție este: Parter+ 5 etaje+ Etaj mansardat+ Mansardă.

Cartierul Solar de pe bulevardul Metalurgiei, în sudul Capitalei, a livrat un total de 553 de apartamente construite, iar la finalizare complexul format din cinci imobile, cu un regim de înălțime de S+P+11 etaje fiecare, va avea în total circa 1.470 apartamente construite pe o suprafață de teren de 36.000mp. Din acest proiect în limita de 70.000 de euro impusă de stat se încadrează foar garsonierele.

Proiecte din vestul Capitalei

Ansamblul Panorama City 1 este dezvoltat pe o suprafatã de 15.000 mp și include un total de 400 de unitãți locative (garsoniere, apartamente cu două și trei camere), spații comerciale și zone verzi pentru relaxare. Proiectul e dezvoltat de românii de la Pan Electro, companie fondată în 1992.

Rotar Park, un alt proiect din vestul Bucureștiului, include 1.300 de apartamente ce vor fi livrate în totalitate la anul.

De altfel, potrivit agenției SVN România, locuințele destinate segmetului mass market vor deține în acest an aproximativ 48% din totalul celor programate spre livrare în București și împrejurimi. Aceste locuințe sunt amplasate în marile cartiere sau în zonele mărginașe orașului și au suprafețe similare sau chiar mai mici comparativ cu ale locuințelor similare finalizate înainte de 1990 și multe dintre ele se încadrează în limita de 70.000 de euro a noului program.

În ceea ce privește programul „O familie, o casă”, dacă până acum, la contractarea unui credit, prin „Prima Casă”, de maximum 60.000 de euro, beneficiarii nu trebuiau să fie căsătoriți și nu aveau limită de vârstă, noul program mărește plafonul la 70.000 de euro, dar impune ca beneficiarii să fie căsătoriți, veniturile să nu depășească un anumit prag, iar avansul pentru credit să fie de minimum 5%.

În ceea ce privește condițiile de eligibilitate ale beneficiarilor în cadrul Programului, la data solicitării creditului garantat, veniturile nete lunare ale fiecărui beneficiar individual sau ale beneficiarului împreună cu soțul sau soția, după caz, nu pot depăși valoarea de 4.500 lei. Pentru familiile cu copii, la data solicitării creditului garantat veniturile nete lunare ale familiei nu pot depăși valoarea de 7.000 lei.

Te-ar mai putea interesa și
Tuborg România face o schimbare strategică de management. Yoav Bar preia poziția de CEO și fostul director Tzafrir Granat pleacă pe o funcție de conducere în cadrul companiei mamă CBC International
Tuborg România face o schimbare strategică de management. Yoav Bar preia poziția de CEO și fostul director Tzafrir Granat ...
Tuborg România anunță o schimbare strategică în managementul organizației, prin aducerea lui Yoav Bar (foto) la conducerea companiei, în funcția de CEO, și numirea lui Tzafrir Granat în......
Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori
Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori
În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele piețe pentru a lua decizii. Însă sursele ...
Klaus Iohannis și-a depus cererea de pensionare din postul de profesor la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, pe care l-a ținut blocat timp de 27 de ani
Klaus Iohannis și-a depus cererea de pensionare din postul de profesor la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” ...
Catedra de profesor de Fizică a președintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” a devenit ...
Prețul cacao s-a prăbușit cu 27% în ultimele două zile, într-o perioadă de fluctuații fără precedent pe burse
Prețul cacao s-a prăbușit cu 27% în ultimele două zile, într-o perioadă de fluctuații fără precedent pe burse
Cotaţiile futures la cacao s-au prăbuşit, pierzând până la 27% în doar două zile, iar fluctuaţiile de preţuri sunt ...