1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

Companii

Despăgubire-record: Statul plăteşte un milion de euro unei tinere care şi-a pierdut o mână într-un accident

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) dă asigurări că va respecta şi va aplica decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, potrivit căreia este obligată la plata unor daune morale în valoare de un milion de euro unei tinere care şi-a pierdut mâna dreaptă într-un accident rutier petrecut în 2006.

11 iun, 2014 | Agerpres

'CNADNR a luat act de decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, o va respecta şi aplica întocmai. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România îşi exprimă pe această cale compasiunea faţă de drama prin care trece victima', se menţionează într-un comunicat al companiei, remis miercuri AGERPRES.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va plăti daune morale de un milion de euro unei tinere care şi-a pierdut mâna dreaptă în urma unui accident rutier petrecut în 2006, a decis, miercuri, definitiv, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Georgiana Elena Ghegeliu a dat în judecată CNADNR la Tribunalul Bucureşti, după ce a fost implicată într-un accident auto, iar această instanţă a decis, în aprilie 2013, ca tânăra să primească daune morale de un milion de euro. Decizia a fost atacată de companie, iar în noiembrie 2013 Curtea de Apel Bucureşti a scăzut suma la 200.000 de euro.

Georgiana Elena Ghegeliu a făcut recurs, admis miercuri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a stabilit că suma ce va fi plătită de CNADNR să fie de un milion de euro.

Accidentul în urma căruia Georgiana Elena Ghegeliu şi-a pierdut mâna dreaptă a avut loc în 2006, în timp ce aceasta mergea, împreună cu prietenul ei, spre Braşov. Şoferul a tras de volan spre dreapta, pentru a evita o altă maşină care intrase pe sensul lor de mers, iar autoturismul în care se aflau cei doi a lovit un parapet metalic de pe marginea drumului. Un fragment din parapet a străpuns portiera dreaptă a maşinii şi i-a intrat tinerei în mână. Georgiana Elena Ghegeliu a fost dusă la spital, iar medicii i-au amputat braţul drept.

În urma procesului deschis în justiţie, instanţa a stabilit că de vină pentru producerea accidentului ar fi administratorul drumului, care nu a reparat elementele de siguranţă a traficului rutier montate pe acel drum, pe partea dreaptă a sensului de mers spre Braşov.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO