Autocarul răsturnat în Muntenegru era asigurat la Omniasig. Cât va plăti aceasta

Autocarul implicat în accidentul din Muntenegru, soldat cu 18 morţi şi 29 de răniţi, este asigurat la Omniasig VIG pentru RCA şi CASCO, poliţa facultativă având şi o componentă care acoperă riscul de accidentare, a anunţat miercuri compania. Despăgubirile totale s-ar putea ridica la 6 milioane de euro, potrivit estimărilor din piaţă.
Economica.net - mie, 26 iun. 2013, 07:36
Autocarul răsturnat în Muntenegru era asigurat la Omniasig. Cât va plăti aceasta

„Pentru a fi alături de victimele tragicului accident din Muntenegru, OMNIASIG VIG a dedicat o linie de telefon specială la care persoanele implicate în accident sau rudele acestora pot apela pentru a primi informaţii despre modalitatea de intrare în posesia despăgubirilor. (…) Punem la dispoziţia celor afectaţi întreaga noastră experienţă şi pricepere în instrumentarea daunelor pentru a-i consilia şi a le uşura din povara clipelor de coşmar prin care trec. Numerele de telefon disponibile sunt 021 601.1572 sau 021 601.1574, unde profesioniştii OMNIASIG VIG oferă consiliere tuturor celor afectaţi de acest nefericit eveniment, pentru a facilita accesul asiguraţilor la drepturile ce revin din poliţa de asigurare”, a declarat într-un comunicat Mihai Tecău, preşedinte al Directoratului OMNIASIG VIG.

Compania precizează că autocarul utilizat de firma Gregory Tour Serv este asigurat de Omniasig VIG pentru răspunderea civilă auto (RCA) şi pentru asigurarea facultativă a mijloacelor de transport terestru (CASCO). Poliţa CASCO dispune de o componentă care acoperă inclusiv riscul de accidente persoane şi deteriorarea bagajelor. Ambele poliţe de asigurare erau valabile la momentul producerii evenimentului.

Sursa citată nu precizează valoarea despăgubirilor la care au dreptul beneficiarii poliţei CASCO.

Omniasig VIG este una dintre cele mai mari companii de asigurări din România şi face parte din grupul austriac VIG, care controlează pe piaţa locală şi companiile Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat, duminică, într-o prăpastie din Muntenegru, accidentul soldându-se cu 18 morţi şi 29 de răniţi. Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegrului.

Circuitul a fost organizat de agenţia de turism Mareea Travel, iar transportator a fost firma Gregory Tour.

Despăgubirile

În baza asigurării, atât familiile victimelor care şi-au pierdut viaţa, ca şi cei 29 de răniţi pot primi,  despăgubiri morale şi materiale de până la 6 milioane de euro, potrivit brokerilor de asigurare consultaţi de Gândul.

„Va fi cea mai mare daună civilă pentru vătămare corporală înregistrată vreodată în România“, estimează Valentin Ţuca, CEO la AON Risk Solution, unul dintre cei mai importanţi brokeri de asigurare-reasigurare de pe piaţa din România, citat de Gândul.

„Este vorba de o poliţă de răspundere civilă auto, o poliţă globală şi de o poliţă CASCO care are nişte extinderi pentru pasageri şi pentru bagaje. Limita globală de despăgubire este de 5 milioane de euro pentru vătămări corporale, deci pentru toţi pasagerii. Pentru pagube materiale  – 1 milion de euro. Banii aceştia nu se impart în mod egal, pentru că una este să fie o invaliditate permanent, nu mai vorbesc de deces, alta este să fie o invaliditate care necesită câteva zile de spitalizare. Banii vor fi plătiţi proporţional cu dimensiunea daunelor suferite”, a explicat pentru Gândul Valentin Ţuca.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...