1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

Finanţe şi bănci

Deutsche Bank a majorat salariile pentru a compensa parţial scăderea cu 17% a bonusurilor

Deutsche Bank a majorat nivelul plăţilor fixe acordate angajaţilor pentru a compensa parţial scăderea cu 17% a bonusurilor, a anunţat luni şeful celui mai mare grup bancar german, John Cryan, într-un interviu acordat publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

14 mar, 2016 | Agerpres

Deutsche Bank vrea să-şi recompenseze angajaţii pentru că au ajutat la obţinerea unor rezultate operaţionale solide. 'Nu putem să-i facem responsabili pe toţi colegii de greşelile din trecut', a explicat Cryan.

Nivelul bonusurilor a fost redus la 2,4 miliarde de euro, de la 2,7 miliarde de euro, a adăugat şeful băncii germane. Acesta a dat vina pe schimbarea în Germania a legislaţiei privind insolvenţa pentru scăderea încrederii investitorilor în bancă. 'Aceste modificări i-au făcut pe mulţi investitori să-şi piardă încrederea şi nu am reuşit să le comunicăm aceste aspecte tehnice într-un mod clar', a afirmat Cryan.

În ianuarie, agenţia de evaluare financiară Moody's a retrogradat ratingul Deutsche Bank după ce Germania a modificat legislaţia privind insolvenţa, impunând pierderi mai ridicate pentru o serie de instrumente financiare complexe.

John Cryan nu a exclus posibilitatea unei majorări a capitalului băncii deşi a dat asigurări că Deutsche Bank poate îndeplini cerinţele privind capitalul fără alte măsuri.

De la începutul anului, acţiunile Deutsche Bank au înregistrat o scădere semnificativă, după ce în ianuarie banca a raportat pierderi de 6,8 miliarde de euro pentru 2015. Scăderea a continuat după apariţia unor îngrijorări cu privire al capacitatea băncii de a putea plăti o serie de instrumente financiare complexe care ajung la maturitate în data de 30 aprilie.

În februarie, Deutsche Bank a anunţat că va răscumpăra obligaţiuni în valoare de aproximativ cinci miliarde de euro, în încercarea de a-i linişti pe investitori cu privire la situaţia sa financiară.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO