1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 27 º

Finanţe şi bănci

Deutsche Bank, amendată cu 156,6 milioane de dolari de Fed pentru încălcarea normelor pe pieţele forex

Rezerva Federală americană (Fed) a anunţat, joi seară, că a amendat grupul bancar german Deutsche Bank cu suma de 156,6 milioane de dolari, pentru încălcarea normelor pe pieţele de schimb valutar şi pentru nerespectarea 'regulii Volcker', informează Reuters.

21 apr, 2017 | Agerpres

Într-un comunicat de presă, Banca centrală a SUA a informat că Deutsche Bank va trebui să plătească 136,9 milioane de dolari pentru că i-a lăsat pe traderii săi de pe pieţele valutare să opereze în condiţii riscante.

Cea mai mare bancă germană 'nu a reuşit să detecteze şi să corecteze faptul că traderii săi utilizau chat room-urile pentru a le comunica poziţiile concurenţilor' precizează Fed.

De asemenea, Deutsche Bank va trebui să plătească şi o amendă de 19,7 milioane de dolari pentru că nu a respectat interdicţiile cuprinse în 'regula Volcker', după numele fostului preşedinte al Fed, Paul Volcker, care împiedică băncile să facă speculaţii cu banii clienţilor lor.

În replică, Deutsche Bank s-a declarat încântat că a putut soluţiona aceste dosare cu Federal Reserve, adăugând că a acceptat să întărească verificările privind tranzacţiile sale pe pieţele de schimb în cadrul unui acord cu banca centrală americană.

Banca germană nu a fost sancţionată cu prilejul precedentelor anchete vizând manipularea pieţelor valutare.

Un număr de şapte bănci au plătit autorităţilor din SUA şi Europa amenzi în valoare totală de 10 miliarde de dolari, după ce o anchetă a descoperit că traderii comunicau între ei online prin intermediul chat room-urilor, pentru a manipula pieţele valutare.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO